Team Mijnzzp

Scootmobiel

Algemene informatie over de gezondheid- en welzijnsbranche

Binnen de totale gezondheid- en welzijnsbranche werken ongeveer 1,42 miljoen mensen waaronder 291.000 mensen in ziekenhuizen en specialistenpraktijken, 94.000 in de geestelijke gezondheidszorg, 172.000 in de gehandicaptenzorg, 24.000 mensen in huisartspraktijken, 24.000 mensen in tandartspraktijken, 30.000 mensen in paramedische praktijken, 439.000 mensen in de ouderenzorg, 38.000 mensen in het beleid en beheer en in de overige welzijnszorg werken nog eens 307.000 mensen. Binnen de totale gezondheid- en welzijnsbranche werken ongeveer 106.000 mensen als zzp'er. De grootste groep zelfstandig ondernemers in de gezondheid- en welzijnsbranche is te vinden bij de paramedische praktijken met een aantal van 24.000. Binnen de verpleging en verzorging werken hoofdzakelijk vrouwen. De totale kosten van de gezondheidszorg bedragen ongeveer 95 miljard euro per jaar.

Carrièremogelijkheden binnen de gezondheid- en welzijnsbranche

Binnen de gezondheid- en welzijnsbranche zijn er zeer veel carrièremogelijkheden afhankelijk van opleidingen en competenties. Over het algemeen is het doorgroeien binnen de gezondheid- en welzijnsbranche niet mogelijk zonder de juiste opleidingen omdat de wettelijke regels binnen de branche zeer strikt zijn. Binnen de gezondheid- en welzijnsbranche kun je op verschillende niveaus werkzaam zijn vanaf het Mbo tot een universitaire opleiding. Daarnaast kent de branche ook zeer veel zelfstandig ondernemers in verschillende vakgebieden.

Opleidingen en cursussen gezondheid- en welzijnsbranche

Er zijn zeer veel opleidingsmogelijkheden en cursussen te vinden voor de gezondheid- en welzijnsbranche die op Mbo-niveau, Hbo-niveau of universitair niveau kunnen zijn. Daarnaast worden er door verschillende belangenorganisaties jaarlijks vele opleidingen en cursussen aangeboden voor bestaand personeel. Binnen de gezondheid- en welzijnsbranche is het bijblijven door het volgen van de juiste opleidingen zeer belangrijk.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de gezondheid- en welzijnsbranche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de gezondheid- en welzijnsbranche

Binnen de gezondheid- en welzijnsbranche zijn er veel zelfstandig ondernemers maar zeker nog niet in alle vakgebieden. De meeste zelfstandig ondernemers in de gezondheid- en welzijnsbranche zijn te vinden onder de paramedische praktijken. Wie als zzp'er wenst te beginnen doet er verstandig aan eerst de juiste informatie te vergaren bij verschillende instanties zoals de kamer van koophandel en de belastingdienst. Daarnaast zijn er ook voldoende belangenbehartigers te vinden die starters kunnen informeren.

Informatie over de gezondheid- en welzijnsbranche op Mijnzzp

Binnen de gezondheid- en welzijnsbranche hebben wij momenteel 154 beroepen uitgebreid omschreven staan met één of twee filmpjes. Daarnaast hebben wij bij alle beroepen vaste teksten opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De branche gezondheid- en welzijnsbranche trekt dagelijks veel bezoekers die informatie of bedrijven zoeken. Ook veel scholieren maken gebruik van onze website voor een mogelijke opleidingskeuze of spreekbeurt. De populairste beroepen op Mijnzzp.nl in de gezondheid- en welzijnsbranche zijn momenteel de beroepen gewichtsconsulent, budgetcoach, voedingsassistent, masseur en het beroep doktersassistent.

Mijnzzp.nl

Gezondheid en Welzijn

Populaire beroepen

Team Mijnzzp
Kraamverzorger
Verpleegkundige
Massagetherapeut
Burn-out coach
Pedagoog
Natuurgeneeskundige
Apothekersassistent
Pedagogisch medewerker kinderopvang
Pedagogisch medewerker
Logopedist
Doktersassistent
Voedingsdeskundige
Tandarts
Begeleider (zorg)
Oefentherapeut
Gelukscoach
Hypnotiseur
Hulpvoorzieningsspecialist
Maatschappelijk werker
EHBO instructeur
Psycholoog
Fysiotherapeut
Ambulant begeleider
Voedingsassistent
Huidtherapeut
Life coach
Magnetiseur
Podotherapeut
Arbo specialist
Counselor
Audicien
Osteopaat
Opticien
Dietist
Woonbegeleider
Orthomoleculair voedingstherapeut
Gewichtsconsulent
Opvoedondersteuner
Masseur
Jongerenwerker
Mondhygienist
Relatietherapeut
Therapeut
Bedrijfshulpverlener
Gedragskundige
Helpende
Thuiszorgmedewerker
Stresscounselor
Wijkverpleegkundige
Orthopedagoog
Aromatherapeut

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Gezondheid en Welzijn op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties