Orthopedagoog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Orthopedagoog?

Een orthopedagoog is gespecialiseerd in orthopedagogiek, wat een specialisatie is binnen de pedagogiek op wetenschappelijk niveau. Als orthopedagoog behandel je mensen die ernstige mentale en/of fysieke beperkingen hebben. Dit kan ook inhouden het behandelen van mensen die problematische leerproblemen hebben, inclusief mogelijke opvoedproblemen. Pedagogiek heeft alleen betrekking op jongeren en niet op ouderen. Wel kan een orthopedagoog te maken krijgen met de ouders en/of verzorgers van kinderen omdat deze betrokken zijn bij hun kind. Als orthopedagoog kan je met verschillende soorten kinderen te maken krijgen die allemaal hun eigen problemen hebben. Denk bijvoorbeeld aan gehandicapte kinderen, aan kinderen met ADHD of aan kinderen die autisme hebben. De werkzaamheden van een orthopedagoog komen in het kort neer op het zo goed mogelijk begeleiden van kinderen, zodat ze zich op een normale manier ontwikkelen voor zover dit mogelijk is. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een orthopedagoog dan ook het beste omschrijven als het behandelen van kinderen en jeugdigen die te maken hebben met ernstige problematische leer- en opvoedingssituaties. De werkzaamheden van een orthopedagoog zijn in alle gevallen sterk gericht op het zo goed mogelijk begeleiden van kinderen en jeugdigen en het begeleiden van ouders en/of verzorgers. Een orthopedagoog is werkzaam binnen de pedagogiek, echter kan een orthopedagoog niet zomaar vergeleken worden met een pedagoog. Een pedagoog beschikt meestal over een hbo-opleiding en niet over een universitaire studie, zoals een orthopedagoog. Het zijn meestal de orthopedagogen, die behandelplannen en/of begeleidingsplannen opstellen waarmee andere zorgverleners kunnen werken. Dit betreft dan wel cliënten die te maken hebben met ernstige ontwikkelingsproblematiek. Een orthopedagoog is ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van psychologisch onderzoek.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Orthopedagoog

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Orthopedagoog

Wat is het salaris en tarief van een Orthopedagoog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Orthopedagoog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Orthopedagoog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Orthopedagoog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl