Boekhoudsoftware

Vergelijk hier alle boekhoudsoftware.

Team Mijnzzp

Zzp boekhoudprogramma vergelijken 

Inhoudsopgave:

Boekhoudpakket zzp

Als startende zzp'er is een van de belangrijkste uitdagingen het goed organiseren van de zzp boekhouding en administratie om te kunnen ondernemen. Op deze pagina hebben wij verschillende zzp boekhoudprogramma's opgenomen waardoor het vergelijken van online boekhoudpakketten een stuk eenvoudiger is geworden. Welk online boekhoudprogramma het beste bij jou als ondernemer past, is geheel afhankelijk van de eigen wensen en mogelijkheden die je hebt als ondernemer met betrekking tot het boekhouden. Het is overigens voor alle ondernemers wettelijk verplicht om de boekhouding bij te houden. Het beste boekhoudpakket vergelijken die je vooral op gebruiksvriendelijkheid en de functies van het boekhoudprogramma.

Dit doe je het eenvoudigst met goede administratie software speciaal gemaakt voor de zzp'er. De slimme boekhoudsoftware helpt je automatisch op alle mogelijke manieren en dit neemt veel werk uit handen met betrekking tot de complete administratie en het boekhouden. Dit is vooral handig voor de startende ondernemer die voor het eerst gaan boekhouden. Denk bijvoorbeeld aan het snel berekenen van de btw-aangifte of aan het eenvoudig opmaken van de winst- en verliesrekening. Dit toch wel de belangrijkste punten van online boekhouden. De btw-aangifte en de winst- en verliesrekening moet je anders handmatig berekenen. Met een eenvoudig boekhoudprogramma is dit al niet meer nodig. De verschillende boekhoudprogramma's bieden deze functie allemaal aan. Bij een keuze maken hoef je daar dus niet echt op te letten. Overigens is dit ook mogelijk met een offline boekhoudprogramma.

Online boekhoudpakketten vergelijken

Start direct met het vergelijken van online boekhoudsoftware aanbieders. De meeste ondernemers maken tegenwoordig gebruik van online boekhouden. Bijna alle online boekhoudprogramma's kun je tot wel 30 dagen gratis uitproberen met een proefperiode zonder verdere verplichtingen. Je kunt dus meteen starten met boekhouden. Online factureren en andere functies staan ook meteen tot je beschikking.

Agenda bijwerkenHet is ook mogelijk om de aangifte inkomstenbelasting op te maken wanneer je gebruikmaakt van de beste boekhoudprogramma's. Dit kan overigens niet met alle boekhoudprogramma's en ook niet door offline boekhouden. Er is namelijk een koppeling nodig met Belastingdienst. Ook is dit alleen mogelijk met een eenmanszaak zonder personeel. Met een besloten vennootschap kan dit dus niet.

Jaarrekening maken als zzp'er

Bij de meeste aanbieders is ook mogelijk om de jaarrekening te maken zonder het aanschaffen van extra opties. Natuurlijk kun je als professional ook rekenen op goede ondersteuning en kun je op ieder moment zien hoe je zzp bedrijf er boekhoudkundig ervoor staat. Na de proefperiode betaal je een vast bedrag per maand. Overigens zijn zzp'ers niet verplicht om een jaarrekening of jaarverslag te maken. Wel moet je ieder jaar de resultatenrekening opmaken. De resultatenrekening is de winst- en verliesrekening. Ook moet je ieder jaar de balans opmaken. Dit kan met alle boekhoudsoftware voor zzp'ers.

Welk online boekhoudpakket zzp kiezen?

Een van de belangrijkste zaken waarmee je rekening moet houden bij het uitkiezen van boekhoudsoftware is het aantal facturen dat je mag maken binnen je account. Dit kan ook verschillen met het aantal periodieke facturen dat je mag aanmaken en uiteindelijk in de boekhouding verwerkt. Het onbeperkt offertes maken is bij de meeste aanbieders wel mogelijk. Vanzelfsprekend kun je met alle programma's de boekhouding bijhouden. Het makkelijk factureren is voor veel zzp'ers een belangrijk onderdeel.

Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel gebruikers er nodig zijn. De meeste zzp boekhoudprogramma's staan standaard 1 gebruiker toe. Is er sprake van meerdere gebruikers, zoals een externe boekhouder of accountant, dan is het belangrijk om voor een uitgebreider account te kiezen.

Boekhouden startende ondernemer

Als startende ondernemer zijn er ook leuke acties beschikbaar waardoor je nog langer gebruik kan maken van een gratis boekhoudpakket. Overigens is het wel zo dat een gratis boekhoudprogramma alleen gratis te gebruiken is gedurende een bepaalde periode. Daarna betaal je ongeveer tussen de 10 en de 25 euro exclusief btw per maand. Een gratis boekhoudprogramma bestaat dus niet echt. Gratis boekhouden is wel mogelijk met Excel of een andere spreadsheet. Het boekhouden in Excel is overigens niet aan te bevelen, omdat het boekhouden in Excel omslachtig is.De prijzen van een goedkoop boekhoudprogramma zijn daarnaast laag te noemen. Een goedkoop boekhoudprogramma is al beschikbaar vanaf enkele euro's per maand. Hiervoor krijg je dan een compleet financieel inzicht. Een goed financieel inzicht is belangrijk als zzp'er, net zo als het gebruiken van een zakelijke rekening.

Waarom kiezen voor een boekhoudpakket zzp?

Administratie online aan het bekijkenDe meeste kleine ondernemers maken tegenwoordig gebruik van zzp boekhoudsoftware voor het boekhouden en voor het factureren. De reden hiervoor is vrij simpel. Het bijhouden van de boekhouding kan veel tijd kosten en goede zzp boekhoudprogramma's beperken dit. De slimme boekhoudsoftware werkt gewoon fijn. Daarnaast zorgt zzp boekhoudsoftware ervoor dat de kans op fouten geminimaliseerd wordt tijdens het boekhouden en het factureren. Over het algemeen zal het ondernemen een stuk eenvoudiger worden met een boekhoudprogramma.

Voordelen van online boekhouden als zzp'er zijn:

Voordelen van een zzp boekhoudpakket

Door het gebruiken van een beste online boekhoudprogramma kan je zelf op een inzichtelijke manier zien wat de bedrijfsresultaten zijn. Je kunt bijvoorbeeld controleren of je wel het juiste uurtarief hanteert door het automatisch opmaken van financiële rapporten. Een ander groot voordeel van een boekhoudprogramma is dat er tegenwoordig programma's zijn die zich richten op specifieke branches of stichtingen. Een ander belangrijk punt is het up-to-date blijven met compliance regels. Een boekhoudpakket zzp is iedere dag bijgewerkt waardoor je veilig kunt werken.

Facturatie zzp'er

Als zzp'er wil je geen fouten maken in een factuur. Een goed boekhoudprogramma helpt dit voorkomen. De factuur moet kloppen, omdat anders het systeem een melding zal geven. Het op de juiste manier inboeken van de factuur kan eigenlijk niet meer fout gaan. Bij het niet goed inboeken van de factuur zal de kolommenbalans niet meer kloppen en dus er geen evenwicht meer in de financiële administratie. De cijfers en transacties komen in dat geval niet meer overeen met elkaar. Dit zijn vervelende fouten die soms last op te sporen zijn. Het is daarom zo belangrijk om de facturatie meteen goed te doen.

Aan het schrijvenEen verkeerd ingeboekte factuur opzoeken kan veel werk zijn. In het ergste geval moet je ook nog een factuur opvragen bij een leverancier. Tijdens het boekhouden is het dus erg belangrijk om goed te letten op de juiste facturatie. De facturen en balans moeten op ieder moment in balans zijn op de balansrekening. Het kan voorkomen dat je bepaalde uitgaven vergeten bent in te boeken of dat je verzonden facturen nog niet hebt ingeboekt. Voor de btw-aangifte moeten deze onduidelijkheid opgelost worden. Je kunt ook de mobiele app gebruiken voor deze werkzaamheden. De btw berekenen kan met het boekhoudprogramma. Een btw-nummer controleren is overigens mogelijk met het VIES systeem.

Welk online boekhoudprogramma zzp?

Voor zelfstandig ondernemers zijn er verschillende boekhoudpakketten die specifiek zijn ontworpen om tegemoet te komen aan hun behoeften. Hier zijn enkele populaire online boekhoudprogramma's die vaak worden aanbevolen voor zzp'ers:

 • e-Boekhouden.nl: e-Boekhouden.nl is een online boekhoudprogramma dat specifiek is gericht op zelfstandig ondernemers. Het biedt functies zoals facturering, offertes maken, crm systeem, urenregistratie, e-learnings, bankkoppelingen, btw-aangifte en rapportage. e-Boekhouden is relatief betaalbaar en heeft een eenvoudige gebruikersinterface. Dit is een absolute aanrader als je goedkoop wens te boekhouden. Met een gratis account kun je direct starten met boekhouden en de volledige financiële administratie invoeren en factureren. Na de proefperiode betaal je een vast bedrag per maand. De urenregistratie is voor veel ondernemers belangrijk. E-boekhouden is een ongekend eenvoudig boekhoudpakket voor zzp'ers
 • Moneybird: Moneybird is een gebruiksvriendelijk boekhoudpakket dat zich richt op zzp'ers en kleine ondernemingen. Het biedt functies zoals facturering, uitgavenbeheer, btw-aangifte, bankkoppelingen en rapportage. Moneybird heeft een intuïtieve interface en kan worden geïntegreerd met andere zakelijke tools.
 • Exact Online: Exact Online is een cloudgebaseerd boekhoudprogramma dat geschikt is voor zelfstandig ondernemers en groeiende bedrijven. Het biedt functies zoals facturering, bankkoppelingen, rapportage, projectbeheer en mobiele toegangsopties. Exact Online kan ook worden geïntegreerd met andere zakelijke software. Exact Online is een populair programma voor de volledige boekhouding. Exact Online is echter niet de goedkoopste aanbieder. Het aanmaken van factuur werkt wel heel prettig en snel.
 • SnelStart: SnelStart is een online boekhoudprogramma dat is ontworpen voor zzp'ers en kleine ondernemingen. Het biedt functies zoals facturering, btw-aangifte, bankkoppelingen, rapportage en voorraadbeheer. SnelStart heeft zowel een desktopversie als een online versie. Boekhouden is met SnelStart een stuk leuker. Ook kun je een crm systeem koppeling maken.
 • Rompslomp: Een rompslomp account is ook redelijk populair voor de zzp boekhouding. Het complete boekhoudpakket van Rompslomp is voor een relatief laag bedrag per maand beschikbaar en maakt factureren en andere diensten mogelijk. Een Rompslomp account aanmaken is eenvoudig. Bij Rompslomp betaal je ook een vast bedrag per maand en kun je jouw financiële volledig beheren.

Gebruiksvriendelijk boekhoudpakket

Op onze vergelijkingspagina hebben wij verschillende online boekhoudpakketten voor zzp'ers opgenomen. Een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma, en vooral goed boekhoudprogramma, is met een gratis startersaccount gedurende een bepaalde periode uit te proberen. Dit kan variëren van 30 dagen gratis tot 15 maanden voor startende ondernemers. De verschillende boekhoudprogramma's zijn speciaal ontwikkeld voor zzp'ers en freelancers voor het zelf boekhouden. De slimme software is ook ideaal voor de dienstverlenende zzp'er. Factureren en andere belangrijke functies zijn allemaal beschikbaar tegen lage maandelijkse kosten.

Goed boekhoudpakket voor zzp'ers

Met een goed boekhoudprogramma kun je natuurlijk ook de beginbalans invoeren wanneer je de eerste facturen ontvangen of verzonden hebt De meeste boekhoudprogramma's maken het mogelijk om overzichtelijke rapporten op te stellen. Deze overzichtelijke rapporten kun je ook weer exporteren als pdf. Ook het instellen van automatische incasso is tegenwoordig door de slimme automatisering mogelijk. Zo kun je een goed financieel overzicht behouden.

Wat doet een boekhoudpakket?

Bij online boekhouden worden gegevens, factureren, transacties en boekhoudkundige documenten elektronisch opgeslagen in de cloud, wat betekent dat ze worden opgeslagen op externe servers in plaats van op de harde schijf van een computer. Gebruikers kunnen via een internetverbinding toegang krijgen tot de software en hun boekhoudtaken uitvoeren vanaf verschillende apparaten, zoals computers, laptops, tablets of smartphones.

Ook is het met de meeste betaalde boekhoudpakketten mogelijk om vreemde valuta te verwerken in de boekhouding. Het zijn vooral online ondernemers die veel te maken hebben met vreemde valuta. Door middel van online boekhouden kun je dus jouw financiële volledig en veilig beheren. Dit werkt eenvoudig en kan over gedaan worden door een mobile app op je telefoon. Ook is het een stuk goedkoper dan de traditionele boekhouder en accountant.

Voordelen van online boekhouden zijn:

 1. Toegankelijkheid: Omdat de gegevens online worden opgeslagen, kunnen gebruikers op elk moment en vanaf elke locatie toegang krijgen tot hun boekhoudinformatie. Dit maakt samenwerking tussen meerdere gebruikers en accountants eenvoudiger, zelfs als ze zich op verschillende locaties bevinden. Hierdoor kan een boekhouder of account ook alle factureren inzien op afstand.
 2. Real-time updates: Online boekhoudsoftware biedt vaak functies voor het automatisch bijwerken van gegevens, zodat wijzigingen in transacties en financiële informatie direct zichtbaar zijn. Dit stelt gebruikers in staat om real-time inzicht te hebben in de financiële situatie van hun bedrijf.
 3. Geautomatiseerde processen: Veel online boekhoudprogramma's bieden geautomatiseerde functies, zoals het importeren van banktransacties, het genereren en versturen van beveiligde digitale UBL-facturen, periodieke facturen en het automatisch berekenen van belastingen. Dit vermindert handmatige taken en bespaart tijd voor ondernemers.
 4. Beveiliging en back-ups: Een cloudgebaseerd boekhoudpakket biedt doorgaans geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals gegevens versleuteling en regelmatige back-ups, om de veiligheid en bescherming van gegevens te waarborgen. Het is belangrijk dat alle gegevens met betrekking tot het boekhouden veilig opgeslagen worden.
 5. Eigen huisstijl: Als zzp'er is het belangrijk dat je de eigen huisstijl kunt toepassen. Dit heeft vooral betrekking op de facturen en offertes die je gaat maken in de eigen huisstijl.
 6. Urenregistratie: Vanuit de Belastingdienst kan er vroeg of laat een inspectie uitgevoerd worden. Het daarom erg belangrijk om een goede urenregistratie bij te houden. De urenregistratie is dus niet alleen belangrijk voor de wekelijkse facturen. Een urenregistratie is daarnaast ook belangrijk voor jezelf. Je wilt ten slotte weten hoeveel je aan het ondernemen bent als ondernemer. Boekhouden en het registreren van de werkuren gaat hand in hand.
 7. Rittenregistratie: Ondernemers kunnen op verschillende manieren te maken hebben met vervoer. Het is daarom erg belangrijk om de rittenregistratie op de wettelijke manier bij te houden. Met de juiste software is de rittenregistratie niet moeilijk meer. De rittenregistratie kan ook betrekking hebben op taxivervoer, de trein, de bus of de fiets. Het gaat niet alleen om de auto. De Belastingdienst controleert de rittenregistratie van ondernemers regelmatig. Bij mogelijke fouten kan de Belastingdienst naheffing maatregelen opleggen.

Gebruiksvriendelijk boekhoudpakket

Man aan het werk laptopHet gebruik van online boekhoudprogramma's heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege de flexibiliteit, gemak en efficiëntie die het biedt. Het stelt bedrijven in staat om hun boekhoudprocessen te stroomlijnen, nauwkeurige alle gegevens te behouden en tijd en middelen te besparen die ze anders aan handmatige boekhoudtaken zouden besteden. Boekhouden op de ouderwetse manier kost over het algemeen veel tijd.

Boekhoudpakket eenmanszaak

Boekhoudpakketten vergelijken is met onze vergelijkingstool eenvoudig. Het eenvoudigste boekhoudprogramma voor zzp'ers die geen kennis hebben op het gebied van boekhouden is een online boekhoudprogramma met helpdesk. Het betaalbaar boekhouden is door middel van een boekhoudprogramma bereikbaar voor alle zelfstandig ondernemers. Wel is het belangrijk om als zzp'er eerst de verschillende pakketten te vergelijken met elkaar. Het voordeligste boekhoudprogramma hoeft namelijk niet het beste boekhoudpakket voor een zzp'er te zijn.

Zzp'er onbeperkt online boekhouden

Zelfstandig ondernemers hebben met hun online boekhoudprogramma veel onbeperkte mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan factureren maken, offertes maken, de urenregistratie bijhouden, voorraadbeheer bijhouden en nog veel meer functionaliteiten. Ook koppelingen met de bank en Belastingdienst zijn mogelijk. Hierdoor zijn alle banktransacties direct zichtbaar en wordt ook het doen van btw-aangifte een stuk eenvoudiger. Dit allemaal mogelijk met de meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma's en dit maakt de zzp boekhouding supermakkelijk en ook overal toegankelijk.

Welk boekhoudpakket kiezen als zzp'er?

Administratie bijhoudenVoor de startende zzp'er is er voldoende eenvoudige administratiesoftware beschikbaar. Een van de populairste aanbieders is momenteel e-boekhouden. De verschillende aanbieders die wij opgenomen hebben maken het boekhouden voor een bepaalde periode mogelijk met een proefaccount. Wanneer je bijvoorbeeld een Informer account aanmaakt, is dit bijvoorbeeld 30 dagen. Als startende zzp'er is deze periode ruim genoeg om een boekhoudprogramma goed te leren kennen. En, ben je niet tevreden, dan kun je ook nog overstappen naar een ander boekhoudprogramma.

Boekhoudpakketten voor starters

Een boekhoudprogramma is ook zeker te gebruiken door startende zzp'ers. Direct starten zonder boekhoudkennis is zo gedaan en prima mogelijk. Het maken van facturen of je btw-aangifte verzorgen heb je met een boekhoudpakket zzp zo gedaan. De beste online boekhoudprogramma's voor startende ondernemers is al beschikbaar voor een klein maandelijks bedrag.

Zoals eerder omschreven zijn de voordelen van een online boekhoudprogramma groot te noemen. Als startende ondernemer heb je voldoende aan een basispakket boekhouden.Exact Online is bijvoorbeeld al te groot voor de meeste zelfstandig ondernemers. Dit laat niet weg dat Exact Online wel een goed programma is. Met een gratis account kun je als startende ondernemer die verschillende boekhoudpakketten uitproberen. Zo weet je al snel hoe het ervoor staat met de verschillende programma's.

Top 3 boekhoudpakketten voor zzp'ers

Onze persoonlijke voorkeur van boekhoudpakketten gaat uit naar e-boekhouden, SnelStart en MoneyMonk. Deze aanbieder zijn al jaren actief en daarom ben je zeker van een betrouwbare aanbieder en kies je ook voor de beste boekhoudsoftware. Vanzelfsprekend kan ook de beste boekhoudsoftware op belangrijke punten verschillen. Het is daarom zo belangrijk om de online boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken.

Alle drie de genoemde online boekhoudprogramma's zijn zonder kennis van online boekhouden te gebruiken voor het boekhouden. Ook zijn de boekhoudpakketten al vanaf 15 euro per maand te gebruiken. De eerste maanden kun je gratis gebruikmaken van een boekhoudpakket zzp. Een boekhoudpakket voor startende ondernemers is meestal gedurende enkele weken gratis te gebruiken. Een ander online boekhoudprogramma uitkiezen kan natuurlijk ook voor je zzp boekhouding. Maak gebruik van het gemak en kijk maar eens hoeveel werk het uit handen neemt.

Reviews van echte klanten op Trustpilot

Er zijn veel zelfstandig ondernemers die gebruikmaken van een boekhoudpakket. Via Trustpilot hebben veel zzp'ers hun ervaringen met dergelijke programma's gedeeld. Momenteel scoren E.boekhouden.nl en SnelStart het hoogste op Trustpilot met 4,5 ster van de 5 sterren.

Zoals eerder omschreven blijft het wel belangrijk om de online boekhoudprogramma's zelf uit te proberen en te ervaren. Zo blijf je zelf up-to-date van de beste mogelijkheden. Ook kan het handig zijn om naar de meest gestelde vragen te kijken. De veelgestelde vragen kunnen wellicht helpen. Zo kun je uiteindelijk de juiste keuze maken.

Voordelen van een zzp boekhoudpakket:

 • Op langere termijn veel voordeliger.
 • Een online boekhouder of accountant kan meekijken met de boekhouding.
 • Online boekhouden voorkomt fouten.
 • Op ieder moment de financiële situatie inzien.
 • Facturen opstellen en facturen versturen is makkelijk.
 • Het gebruik bespaart veel tijd.
 • Er is een mobiele app beschikbaar.
 • Het doen van btw-aangifte is een stuk makkelijker.
 • Boekhoudpakket Belastingdienst koppeling mogelijk.
 • Bankmutaties kunnen overzichtelijk bijgehouden worden.
 • Je kunt veel beter financieel overzicht houden.
 • Het maken van een exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting.
 • En nog veel meer voordelen voor zzp'ers en freelancers.
 • De boekhouding is iedere dag up-to-date.

Welk boekhoudprogramma is het beste?

Het kiezen van het beste boekhoudprogramma hangt af van de specifieke behoeften en vereisten van een bedrijf. Er zijn verschillende populaire online boekhoudprogramma's op de markt die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Enkele van de meest erkende online boekhoudprogramma's zijn:

 1. e-Boekhouden.nl: e-Boekhouden.nl is een veelgebruikt boekhoudprogramma dat zowel door kleine als middelgrote bedrijven wordt gebruikt. Het biedt een breed scala aan functies, zoals facturering, boekhouding, inventarisbeheer, rapportage en belasting voorbereiding. Er zijn veel zzp'ers die gebruikmaken van het boekhoudprogramma.
 2. Moneybird: Moneybird is een gebruiksvriendelijk boekhoudpakket dat zich richt op zzp'ers en kleine ondernemingen. Het biedt functies zoals facturering, uitgavenbeheer, btw-aangifte, bankkoppelingen, rapportage en offertes. Het stelt zelfstandig ondernemers in staat om professionele facturen te maken en te verzenden naar klanten, uitgaven bij te houden en te categoriseren, en automatisch Btw-aangiftes te genereren op basis van de ingevoerde gegevens.
 3. Exact Online: Ook Exact Online staat binnen de online boekhoudwereld hoog aangeschreven door de vele functionaliteiten binnen Exact Online. Zoals eerder omschreven is Exact Online niet de goedkoopste aanbieder met betrekking tot het boekhouden. Exact Online is beschikbaar vanaf 39 euro per maand. Offerte maken en facturen maken is allemaal mogelijk met Exact Online. Het programma van Exact Online maakt veel gebruik van slimme automatisering en is een zeer compleet boekhoudpakket. Overigens kunnen de meeste online boekhoudprogramma's aangemerkt worden als compleet boekhoudpakket. Op dat punt is Exact Online niet uniek. De volledige boekhouding bijhouden kan met ieder complete boekhoudpakket zzp. Eerst online boekhoudprogramma's vergelijken is overigens wel verstandig.

Zzp boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende boekhoudsoftware vergelijken met elkaar is zeker raadzaam, omdat je soms meer krijgt dan dat je nodig hebt. Niemand zit te wachten op een complex boekhoudprogramma vol met functionaliteiten die je toch nooit gaat gebruiken. De meeste online boekhoudprogramma's zijn overigens op verschillende manieren te gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bepaalde functionaliteiten niet in te schakelen. Door middel van de boekhoudsoftware vergelijken kun je ook zelf aangegeven welke functies je wel of niet nodig hebt.

Wat mag je verwachten van een boekhoudpakket?

Een boekhoudprogramma biedt verschillende functies en mogelijkheden die het beheer van financiële gegevens en boekhouding gemakkelijker maken. Hier zijn enkele dingen die je kunt verwachten van een online boekhoudprogramma:

 1. Facturering: Een online boekhoudpakket stelt je in staat om professionele facturen te maken en te verzenden naar klanten. Je kunt vaak aangepaste sjablonen gebruiken, betalingsherinneringen instellen en betalingen bijhouden. Ook btw-aangifte zal door de slimme automatisering automatisch klaarstaan voor je. Ook hoef je zelf niet meer exclusief btw en inclusief btw uit te rekenen. De btw berekenen is dan ook eenvoudig. Door de automatische koppeling kun je btw-aangifte weer automatisch verzenden naar de Belastingdienst. De boekhouding bijhouden is hierdoor veel sneller en eenvoudiger.

 2. Uitgavenbeheer: Je kunt je zakelijke uitgaven bijhouden en categoriseren met behulp van een boekhoudprogramma. Het stelt je in staat om bonnetjes en facturen te uploaden, uitgaven te labelen en uitgavenrapporten te genereren.

 3. Bankrekening integratie: Online boekhoudprogramma's kunnen worden geïntegreerd met je bankrekening(en), waardoor je banktransacties automatisch kunt importeren en conciliëren met je boekhoudgegevens. Dit bespaart tijd en minimaliseert fouten.

 4. Rapportage en analyse: Het online boekhoudpakket biedt rapporten zoals de winst- en verliesrekening, cijfers, balansen, kasstroomoverzichten en belastingrapporten. Deze rapporten geven je inzicht in de financiële gezondheid van je bedrijf en helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Het is erg belangrijk om goed financieel overzicht te krijgen. met een boekhoudpakket kan dit. Online boekhoudprogramma's vergelijken op dit punt kan belangrijk zijn. Met een eenvoudig boekhoudpakket kun je al verschillende belangrijke financiële inzichten krijgen. Ook ben je wettelijk verplicht de administratie te bewaren.

 5. Belastingberekening: Veel online boekhoudprogramma's hebben ingebouwde belastingfuncties waarmee je belastingen kunt berekenen, cijfers kunnen inzien en aangiftes kunt voorbereiden. Dit kan handig zijn bij het voldoen aan je fiscale verplichtingen.

 6. Gebruikersbeheer: Als je een team hebt, kun je met een boekhoudprogramma meerdere gebruikersaccounts aanmaken met verschillende toegangsrechten. Dit helpt bij het delegeren van taken en het beheren van de toegang tot vertrouwelijke financiële informatie.

 7. Cloudgebaseerde toegang: Een online boekhoudpakket wordt meestal gehost in de cloud, wat betekent dat je er altijd en overal toegang toe hebt met een internetverbinding. Dit maakt het handig voor zelfstandig ondernemers die onderweg zijn of op afstand werken. Hiervoor heb je dus wel internet nodig. Uiteraard is tegenwoordig overal wel internet en wifi beschikbaar. Je kunt ook boekhouden op de telefoon en de tablet. Ook het uploaden van een foto is op deze manier geen enkel probleem. Als zzp'er kun je dus alle kanten op met de boekhouding.

Boekhoudprogramma vergelijken

Een online boekhoudprogramma moet makkelijk in gebruik zijn en aangemerkt kunnen worden als eenvoudig boekhoudprogramma. Elektronische btw-aangifte doen, facturen maken en andere administratieve werkzaamheden moet allemaal mogelijk zijn. Slim boekhouden doe je dus met speciale online boekhoudsoftware. Zorg er wel voor dat je een goede keuze maakt. Overstappen van boekhoudpakket doe je het liefst niet te vaak. Het uitkiezen van één pakket voor je administratie moet je dan ook zorgvuldig doen. Er zijn wel vele voordelen het online boekhouden en dat alles voor een vast bedrag per maand.

Keurmerk online boekhoudprogramma

Mensen aan het werkAls zzp'er is het belangrijk om met een betrouwbare softwareleverancier zaken te doen. Administratie software moet aan bepaalde eisen voldoen om erkend te worden door de Belastingdienst. Aanbieders van online administratieve software moeten dan ook voldoen aan wet- en regelgeving om keurmerkhouder te mogen worden. De Belastingdienst heeft in het verleden meegewerkt aan het keurmerk. Tegenwoordig is de Belastingdienst niet meer betrokken bij het keurmerk. Ook de functionaliteit en continuïteit van de software speelt hierbij een belangrijke rol. Lees hier verder over het keurmerk online boekhouden.

Online boekhoudkundige hulp

Boekhoudprogramma of Excel gebruiken

Het blijft mogelijk om de boekhouding in Excel of met een ander spreadsheetprogramma bij te houden. Het is echter raadzaam om een gespecialiseerd boekhoudpakket te gebruiken, om het jezelf makkelijk te maken. Daarnaast heb je dan de beschikking over veel extra functionaliteiten en voorkom je meestal ook vervelende fouten in de boekhouding.

Financieel verslag aan het makenMet Excel is het gratis boekhouden wel mogelijk met een gratis account. Een gratis boekhoudprogramma heeft wel veel beperkingen. Start direct met een proefaccount en ervaar maar een hoeveel werk dit uit handen neemt. De beschikbare functionaliteiten zijn eindeloos. Je kunt ook verschillende accountants aanmaken en meerdere boekhoudpakketten testen.

Welke boekhoudsoftware gebruiken als zzp'er?

Als zzp'er heb je over het algemeen geen complexe boekhoudsoftware nodig, omdat je boekhouding behoeften doorgaans eenvoudiger zijn dan die van grotere bedrijven. Hier zijn enkele aanvullende aspecten om naar te kijken bij het kiezen van een boekhoudpakket als zzp'er:

 1. Eenvoudige navigatie en gebruiksvriendelijkheid: Kies een programma met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Als zzp'er wil je je tijd besteden aan je bedrijf, niet aan het leren omgaan met complexe software. Een eenvoudig te navigeren programma maakt het gemakkelijker om je boekhoudtaken efficiënt uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld met e-mail snel facturen en offertes versturen. De meeste boekhoudpakketten staan tegenwoordig het onbeperkt offertes maken toe.

 2. Schaalbaarheid: Hoewel je momenteel een zzp'er bent, kan je bedrijf in de toekomst groeien. Kies een boekhoudpakket dat schaalbaar is en de mogelijkheid biedt om extra functies toe te voegen of naar een geavanceerder pakket te upgraden wanneer dat nodig is voor het boekhouden. Denk bijvoorbeeld aan het factureren dat exponentieel groeit als ondernemer.

 3. Cloudgebaseerde toegang: Overweeg een boekhoudpakket dat in de cloud wordt gehost. Dit stelt je in staat om overal en altijd toegang te hebben tot je financiële gegevens via een internetverbinding. Het stelt je ook in staat om gemakkelijk gegevens te delen met je accountant of boekhouder.

 4. Kosten: Let op de kosten van het boekhoudpakket en zorg ervoor dat het binnen je budget past als ondernemer. Veel boekhoudpakketten bieden verschillende prijsplannen, dus kies er een die past bij de omvang van je bedrijf en de functionaliteit die je nodig hebt. Probeer gratis de verschillende programma's uit. Dit kan bij sommige aanbieders tot wel één jaar lang. Soms zit er wel een beperking aan het aantal facturen aanmaken binnen je account. Start direct en probeer het gewoon eens als ondernemer. Je zit als zzp'er nergens aan vast. De prijzen voor het gebruiken van de software zijn niet hoog. Bij sommige aanbieders kun je meerdere maanden gratis gebruikmaken van de software.

 5. Ondersteuning en klantenservice: Controleer of het online boekhoudprogramma goede klantenondersteuning biedt, zoals telefonische ondersteuning, live chat of een kennisbank. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, is het belangrijk dat je gemakkelijk toegang hebt tot betrouwbare ondersteuning. Als drukke ondernemer zit je niet te wachten op boekhoudkundige problemen.

Welke boekhoudpakketten zijn er?

Er zijn verschillende boekhoudpakketten beschikbaar die kunnen worden gebruikt voor het bijhouden van de financiële administratie van een bedrijf. Naast zzp boekhoudpakketten zijn er ook boekhoudpakketten voor bv's, stichtingen en vennootschappen. Op deze pagina kun je zelf aangeven welke functionaliteiten belangrijk zijn voor je bedrijf zoals het factureren. Zo kun je het beste boekhoudpakket selecteren. Een compleet boekhoudpakket moet het compleet boekhoudpakket mogelijk maken. Onbeperkt boekhouden is tegenwoordig de norm wanneer we het over boekhoudpakketten hebben. De beste boekhoudpakketten moeten het onbeperkt boekhouden mogelijk maken.

Boekhoudprogramma's vergelijken

Boekhoud software is tegenwoordig op verschillende manieren beschikbaar. Hierdoor is het van belang om de juiste parameters in te voeren die passen bij je onderneming. Wil je btw-aangifte kunnen doen of ben je op zoek naar een totaaloplossing voor de boekhouding?

Gratis uitproberen

Bijna alle aanbieders bieden de mogelijkheid aan om het programma minimaal 30 dagen gratis uit te proberen. Daarnaast kan er sprake zijn van een unieke actie. Een unieke actie is meestal van toepassing op startende ondernemers die nog langer gratis gebruik mogen maken van het programma.

Speciaal gemaakt voor zzp'ers

De software is meestal speciaal ontwikkeld voor kleine ondernemers en andere mensen die ondernemen, en iedereen kan er gebruik van maken. Maak gebruik van de actie en start direct met online boekhouden. Het aanmelden met e-mail is voldoende om je te registreren.

Mijnzzp.nl: online boekhouden voor zzp'ers en mkb'ers:

Mijnzzp.nl