Boekhoudsoftware

Vergelijk hier alle boekhoudsoftware.

Team Mijnzzp

Online boekhoudprogramma's vergelijken

Over boekhoudprogramma's

Als startende ondernemender (zzp-er) is een van de belangrijkste uitdagingen het vinden van een geschikt boekhoudprogramma. Op deze pagina hebben wij verschillende boekhoudprogramma's samengebracht waardoor het vergelijken van online boekhoudprogramma's een stuk makkelijk is geworden. Welk boekhoudprogramma het beste bij jou als ondernemender past is geheel afhankelijk van de eigen wensen en mogelijkheden die je hebt als ondernemer.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma

Een van de belangrijkste zaken waarmee je rekening moet houden bij het uitkiezen van een boekhoudprogramma is het aantal facturen dat je mag maken binnen je account. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel gebruikers er nodig zijn. De meeste boekhoudprogramma's staan standaard 1 gebruiker toe. Is er sprake van meerdere gebruikers, zoals een externe boekhouder, dan is het belangrijk om voor een uitgebreider account te kiezen. Een andere belangrijke tip is het wel of niet automatisch kunnen gebruiken van een bankkoppeling. Niet alle boekhoudprogramma's bieden deze mogelijkheid aan. Ook bij het uitkiezen van een zakelijke bankrekening is het belangrijk om te kiezen voor een rekening die gekoppeld kan worden aan het boekhoudprogramma.

Klik hier voor een vergelijkend overzicht

Waarom kiezen voor een online boekhoudprogramma

De meeste ondernemers maken tegenwoordig gebruik van een online boekhoudprogramma. De reden hiervoor is vrij simpel. Het bijhouden van de boekhouding kan veel tijd kosten en goede boekhoudprogramma's beperken dit. Daarnaast zorgt een boekhoudprogramma ervoor dat de kans op fouten geminimaliseerd wordt. Ook andere boekhoudkundige zaken zijn makkelijker bij te houden, zoals de urenregistratie.

Andere praktische voordelen van een boekhoudprogramma

Door het gebruiken van een boekhoudprogramma kan je zelf op een inzichtelijke manier zien wat de bedrijfsresultaten zijn. Je kunt bijvoorbeeld controleren of je wel het juiste uurtarief hanteert, of in aanmerking kan komen voor een hypotheek. Een ander groot voordeel van boekhoudprogramma's is dat er tegenwoordig speciale boekhoudprogramma's bestaan die speciaal gericht zijn op zzp-ers of stichtingen.

Gebruiksvriendelijk online boekhoudpakket

Op onze vergelijkingspagina hebben wij verschillende boekhoudprogramma voor zzp'ers opgenomen. Het meest gebruiksvriendelijke online boekhoudpakket, en vooral een goed boekhoudprogramma, is met gratis startersaccount gedurende een bepaalde periode uit te proberen. Dit kan variëren van 30 dagen tot 15 maanden gratis voor startende ondernemers. De verschillende boekhoudprogramma's zijn speciaal ontwikkeld voor zzp'ers en freelancers. De slimme software is vooral voor de dienstverlenende zzp'ers ideaal.

Boekhoudprogramma voor zzp'ers

Verschillende boekhoudprogramma's vergelijken is door onze tool makkelijk op de vergelijkingspagina. Het makkelijkste boekhoudprogramma voor zzp'ers die geen kennis hebben op het gebied van boekhouden is een boekhoudprogramma met gratis helpdesk. Betaalbaar boekhouden is met geschikte boekhoudsoftware bereikbaar voor alle zzp'ers. Een boekhoudprogramma kiezen was nog nooit zo makkelijk. Wel is het belangrijk om als zzp'er goed op de verschillende pakketten te letten. Daarnaast hoeft het meest voordelige systeem niet het beste systeem te zijn.

Zzp'ers eenvoudig boekhouden onbeperkt

Zzp'ers hebben met hun boekhoudprogramma veel onbeperkte mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan onbeperkt factureren maken, offertes maken, urenregistratie bijhouden, voorraadbeheer en nog veel meer functionaliteiten. Ook koppelingen met de bank en Belastingdienst zijn mogelijk. Hierdoor zijn alle banktransacties direct zichtbaar en wordt het doen van btw-aangifte een stuk makkelijker. Op deze pagina zijn verschillende gebruiksvriendelijke boekhoudpakketten te vinden, die allemaal zo hun voordelen hebben. De beste boekhoudprogramma's zijn allemaal hier te vinden.

Online boekhouden

De meeste zzp'ers kiezen tegenwoordig al snel voor online boekhouden, omdat online boekhouden zo veel voordelen kent. Op deze pagina helpen wij zzp'ers het boekhoudpakket te kiezen dat het beste past bij hun bedrijf. Een online boekhoudpakket voor zzp'ers is niet alleen makkelijk, maar is ook steeds up-to-date. Een ander groot voordeel is tijd besparen. Het crm systeem maakt het mogelijk om direct alle financiële gegevens te importeren. Hierdoor kun je nog makkelijker je financiële administratie bijhouden. Een handige app gebruiken, inkomsten en uitgaven bijhouden, btw-aangifte doen, vreemde valuta omzetten: het is allemaal mogelijk met de online tool. Hierdoor kan je veel tijd besparen. Online boekhouden is dus niet alleen makkelijk, maar ook slim. Een ander groot voordeel van online boekhouden is dat je overal de beschikking hebt over je eigen digitaal kantoor.

Boekhoudprogramma zzp voor de zakelijke dienstverlening

Voor de dienstverlenende zzp'er en de startende ondernemer is verschillende administratiesoftware beschikbaar. Een van de populairste aanbieders is e-boekhouden. De verschillende aanbieders maken gratis boekhouden voor een bepaalde periode mogelijk. Wanneer je een rompslomp account aanmaakt, is dit bijvoorbeeld 30 dagen voor starters. Als startende ondernemer is deze periode ruim genoeg om een boekhoudpakket te leren kennen. En, ben je niet tevreden, dan kun je ook nog overstappen naar een ander boekhoudpakket.

Wat zijn de voordelen van online boekhouding:

 • Op langere termijn veel voordeliger;
 • Een online boekhouder kan meekijken met de boekhouding;
 • Het online-administratie bijhouden voorkomt fouten;
 • Op ieder moment de financiële situatie inzien;
 • Facturen opstellen en facturen versturen is makkelijk;
 • Het gebruik bespaart veel tijd;
 • Er is een app beschikbaar;
 • Het doen van btw-aangifte is een stuk makkelijker;
 • Boekhoudsoftware belastingdienst koppeling mogelijk;
 • Bankmutaties kunnen overzichtelijk bijgehouden worden;
 • En nog veel meer voordelen voor zzp'ers en freelancers.

Wat is hét online boekhoudprogramma?

Hét makkelijkste boekhoudprogramma is niet zomaar aan te geven. Redelijk veel kleine ondernemers kiezen voor e-boekhouden.nl. De actie 15 maanden gratis voor starters maakt e-boekhouden.nl redelijk populair. Of dit het beste boekhoudsoftware is, zul je zelf moeten bepalen voordat je een definitieve keuze maakt. Daarnaast kan het slim zijn om eerst je boekhouder of accountant te raadplegen voor advies. De verschillende boekhoudpakketten zijn allemaal goed, maar kunnen op punten wel verschillen. Voordat je boekhoudsoftware aanschaft, is het dan ook verstandig om je goed te verdiepen in de gratis boekhoudprogramma's.

Zzp'ers hét boekhoudpakket

Hét complete boekhoudpakket van de verschillende aanbieders, ze kunnen allemaal geschikt zijn voor jouw bedrijf. Eerst een eenvoudig online boekhoudpakket uitproberen is raadzaam. Een eenvoudig boekhoudprogramma met goede ondersteuning, inclusief opstartservice, naast elkaar vergelijken zal je helpen bij het vinden van een geschikt online boekhoudprogramma. Eerst boekhoudsoftware vergelijken is dus belangrijk.

Online boekhoudpakketten

Alle online boekhoudpakketten zijn gebruiksvriendelijk en compleet. De slimme software werkt goed en voorkomt al snel dat je fouten maakt. Maak dus een account aan en probeer de online boekhoudsoftware uit. De beste boekhoudpakketten zijn allemaal opgenomen op deze pagina.

Beste boekhoudprogramma

Een online boekhoudprogramma moet makkelijk in gebruik zijn en aangemerkt kunnen worden als eenvoudig boekhoudpakket. Elektronische btw-aangifte doen, facturen maken en ander administratieve werk moet allemaal mogelijk zijn. Slim boekhouden doe je dus heel compleet met online boekhoudsoftware. Een keuze maken is mogelijk door het uitproberen van de verschillende programma's. Zorg er wel voor dat je een goede keuze maakt. Overstappen van boekhoudprogramma doe je het liefst niet te vaak.

Meer informatie over boekhouden

Op de volgende pagina lees je alles over administratie en boekhouding: https://www.mijnzzp.nl/Weblogs/Van-de-redactie/Boekhouding.

Keurmerk online boekhoudprogramma

Als ondernemer is het belangrijk om met een betrouwbare softwareleverancier zaken te doen. Een online boekhoudpakket moet aan bepaalde eisen voldoen om erkend te worden door de Belastingdienst. Aanbieders van online administratieve diensten moeten voldoen aan relevante wet- en regelgeving om keurmerkhouder te mogen worden. Ook de functionaliteit en continuïteit van de software speelt een belangrijke rol. Lees hier verder over het keurmerk online boekhouden.

Mijnzzp.nl