Boekhoudsoftware

Vergelijk hier alle boekhoudsoftware.

Team Mijnzzp

Online boekhoudprogramma's vergelijken

Over boekhoudprogramma's

Als startende ondernemender (zzp-er) is een van de belangrijkste uitdagingen het vinden van een geschikt boekhoudprogramma. Op deze pagina hebben wij verschillende boekhoudprogramma's samengebracht waardoor het vergelijken van online boekhoudprogramma's een stuk makkelijk is geworden. Welk boekhoudprogramma het beste bij jou als ondernemender past is geheel afhankelijk van de eigen wensen en mogelijkheden die je hebt als ondernemer.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma

Een van de belangrijkste zaken waarmee je rekening moet houden bij het uitkiezen van een boekhoudprogramma is het aantal facturen dat je mag maken binnen je account. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel gebruikers er nodig zijn. De meeste boekhoudprogramma's staan standaard 1 gebruiker toe. Is er sprake van meerdere gebruikers, zoals een externe boekhouder, dan is het belangrijk om voor een uitgebreider account te kiezen. Een andere belangrijke tip is het wel of niet automatisch kunnen gebruiken van een bankkoppeling. Niet alle boekhoudprogramma's bieden deze mogelijkheid aan. Ook bij het uitkiezen van een zakelijke bankrekening is het belangrijk om te kiezen voor een rekening die gekoppeld kan worden aan het boekhoudprogramma.

Klik hier voor een vergelijkend overzicht

Waarom kiezen voor een online boekhoudprogramma

De meeste ondernemers maken tegenwoordig gebruik van een online boekhoudprogramma. De reden hiervoor is vrij simpel. Het bijhouden van de boekhouding kan veel tijd kosten en goede boekhoudprogramma's beperken dit. Daarnaast zorgt een boekhoudprogramma ervoor dat de kans op fouten geminimaliseerd wordt. Ook andere boekhoudkundige zaken zijn makkelijker bij te houden, zoals de urenregistratie.

Andere praktische voordelen van een boekhoudprogramma

Door het gebruiken van een boekhoudprogramma kan je zelf op een inzichtelijke manier zien wat de bedrijfsresultaten zijn. Je kunt bijvoorbeeld controleren of je wel het juiste uurtarief hanteert, of in aanmerking kan komen voor een hypotheek. Een ander groot voordeel van boekhoudprogramma's is dat er tegenwoordig speciale boekhoudprogramma's bestaan die speciaal gericht zijn op zzp-ers of stichtingen.

Meer informatie over boekhouden

Op de volgende pagina lees je alles over administratie en boekhouding: https://www.mijnzzp.nl/Weblogs/Van-de-redactie/Boekhouding.

Mijnzzp.nl