Boekhoudsoftware

Vergelijk hier alle boekhoudsoftware.

Team Mijnzzp

Online boekhoudprogramma's vergelijken

Boekhoudprogramma zzp

Als startende ondernemer (zzp'er) is een van de belangrijkste uitdagingen het uitkiezen van een geschikt boekhoudprogramma. Op deze pagina hebben wij verschillende boekhoudprogramma's samengebracht waardoor het vergelijken van online boekhoudprogramma's een stuk eenvoudiger is geworden. Welk boekhoudprogramma het beste bij jou als ondernemer past, is geheel afhankelijk van de eigen wensen en mogelijkheden die je hebt als ondernemer. Het is overigens voor alle ondernemers wettelijk verplicht om de boekhouding bij te houden.

Waar moet je op letten bij een boekhoudprogramma?

Een van de belangrijkste zaken waarmee je rekening moet houden bij het uitkiezen van een boekhoudprogramma is het aantal facturen dat je mag maken binnen je account. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel gebruikers er nodig zijn. De meeste boekhoudprogramma's staan standaard 1 gebruiker toe. Is er sprake van meerdere gebruikers, zoals een externe boekhouder of accountant, dan is het belangrijk om voor een uitgebreider account te kiezen.

AdministratieEen andere belangrijke tip is het wel of niet kunnen gebruiken van automatische koppelingen. Niet alle boekhoudprogramma's bieden deze mogelijkheid aan. Ook bij het uitkiezen van een zakelijke bankrekening is het belangrijk om te kiezen voor een rekening die gekoppeld kan worden aan het boekhoudprogramma. Ook voor de btw-aangifte kun je een koppeling maken.

Klik hier voor een vergelijkend overzicht

Waarom kiezen voor een online boekhoudprogramma

De meeste ondernemers maken tegenwoordig gebruik van een online boekhoudprogramma. De reden hiervoor is vrij simpel. Het bijhouden van de boekhouding kan veel tijd kosten en goede boekhoudprogramma's beperken dit. Daarnaast zorgt een boekhoudprogramma ervoor dat de kans op fouten geminimaliseerd wordt. Ook andere boekhoudkundige zaken zijn makkelijker bij te houden, zoals de urenregistratie of het inboeken van de reiskosten.

Directe voordelen zijn:

Praktische voordelen van een boekhoudprogramma

Door het gebruiken van een boekhoudprogramma kan je zelf op een inzichtelijke manier zien wat de bedrijfsresultaten zijn. Je kunt bijvoorbeeld controleren of je wel het juiste uurtarief hanteert, of in aanmerking kan komen voor een hypotheek. Een ander groot voordeel van boekhoudprogramma's is dat er tegenwoordig speciale programma's bestaan die speciaal gericht zijn op zzp'ers of bijvoorbeeld stichtingen.

Gebruiksvriendelijk online boekhoudpakket

Op onze vergelijkingspagina hebben wij verschillende boekhoudprogramma voor zzp'ers opgenomen. Een gebruiksvriendelijk boekhoudpakket, en vooral goed boekhoudprogramma, is met gratis startersaccount gedurende een bepaalde periode uit te proberen. Dit kan variëren van 30 dagen tot 15 maanden voor startende ondernemers. De verschillende boekhoudprogramma's zijn speciaal ontwikkeld voor zzp'ers en freelancers. De slimme software is vooral voor de dienstverlenende zzp'ers ideaal.

Boekhoudprogramma eenmanszaak

Meerdere boekhoudprogramma's vergelijken is met onze vergelijkingstool eenvoudig. Het eenvoudigste boekhoudprogramma voor zzp'ers die geen kennis hebben op het gebied van boekhouden is een boekhoudprogramma met gratis helpdesk. Betaalbaar boekhouden is met boekhoudsoftware bereikbaar voor alle zzp'ers. Wel is het belangrijk om als zzp'er eerst de verschillende pakketten te vergelijken met elkaar. Het voordeligste systeem hoeft niet het beste systeem te zijn. Een boekhoudprogramma kiezen was nog nooit zo makkelijk.

Zzp'er onbeperkt boekhouden

Zzp'ers hebben met hun boekhoudprogramma veel onbeperkte mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan factureren maken, offertes maken, urenregistratie bijhouden, voorraadbeheer en nog veel meer functionaliteiten. Ook koppelingen met de bank en Belastingdienst zijn mogelijk. Hierdoor zijn alle banktransacties direct zichtbaar en wordt het doen van btw-aangifte een stuk eenvoudiger. Op deze pagina zijn meerdere gebruiksvriendelijke boekhoudpakketten te vinden, die allemaal zo hun voordelen hebben. Er is geen gratis boekhoudprogramma, echter kun je alle aanbieders gedurende een bepaalde periode gratis uitproberen. Er is ook geen specifiek simpel boekhoudprogramma te benoemen.

Boekhoudprogramma online

De meeste zzp'ers kiezen tegenwoordig al snel voor online boekhouden, omdat online boekhouden zo veel voordelen kent. Op deze pagina helpen wij zzp'ers het boekhoudpakket te kiezen dat het beste past bij hun bedrijf. Een online boekhoudpakket voor zzp'ers is niet alleen makkelijk, maar is ook steeds up-to-date. Een ander groot voordeel is de tijd die het zal besparen. Een CRM-systeem maakt het weer mogelijk om gegevens uit andere systemen te importeren. Hierdoor kun je nog sneller de financiële administratie bijhouden.

Een handige app gebruiken, alle inkomsten en uitgaven bijhouden, makkelijk btw-aangifte doen, vreemde valuta omzetten en een scan en herken functie gebruiken: het is allemaal mogelijk met online boekhouden. Hierdoor zul je veel tijd besparen en worden fouten voorkomen. Online boekhouden is dus niet alleen makkelijk, maar ook slim. Een ander groot voordeel van online boekhouden is dat je overal de beschikking hebt over je eigen digitale kantoor.

Eenvoudig boekhoudprogramma

Voor de dienstverlenende zzp'er en de startende ondernemer is verschillende eenvoudige administratiesoftware beschikbaar. Een van de populairste aanbieders is e-boekhouden. De verschillende aanbieders maken gratis boekhouden voor een bepaalde periode mogelijk. Wanneer je een Rompslomp account aanmaakt, is dit bijvoorbeeld 30 dagen voor starters. Als startende ondernemer is deze periode ruim genoeg om een boekhoudpakket te leren kennen. En, ben je niet tevreden, dan kun je ook nog overstappen naar een ander boekhoudpakket.

Voordelen van een zzp boekhoudprogramma:

 • Op langere termijn veel voordeliger.
 • Een online boekhouder kan meekijken met de boekhouding.
 • Online boekhouden voorkomt fouten.
 • Op ieder moment de financiële situatie inzien.
 • Facturen opstellen en facturen versturen is makkelijk.
 • Het gebruik bespaart veel tijd.
 • Er is een app beschikbaar.
 • Het doen van btw-aangifte is een stuk makkelijker.
 • Boekhoudsoftware Belastingdienst koppeling mogelijk.
 • Bankmutaties kunnen overzichtelijk bijgehouden worden.
 • Het maken van een exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting.
 • En nog veel meer voordelen voor zzp'ers en freelancers.

Wat is hét beste boekhoudprogramma?

Hét beste boekhoudprogramma zzp is niet zomaar aan te geven. Redelijk veel ondernemers kiezen voor e-boekhouden.nl. De actie 15 maanden gratis boekhouden voor starters maakt e-boekhouden.nl namelijk redelijk populair. Of dit het beste boekhoudsoftware is, zul je zelf moeten bepalen voordat je een definitieve keuze maakt. Daarnaast kan het slim zijn om eerst je boekhouder of accountant te raadplegen voor advies. De verschillende boekhoudpakketten zijn allemaal goed, maar kunnen op punten wel verschillen. Voordat je boekhoudsoftware aanschaft, is het dan ook verstandig om je goed te verdiepen in de boekhoudprogramma's.

De boekhoudpakketten kunnen allemaal geschikt zijn voor jouw bedrijf. Eerst het boekhoudpakket uitproberen is natuurlijk wel raadzaam. Een boekhoudprogramma moet ondersteuning aanbieden, veilig te gebruiken zijn in de cloud en beschikken over een opstartservice. Eerst boekhoudsoftware vergelijken is dus wel belangrijk. Alle online boekhoudpakketten zijn gebruiksvriendelijk en compleet. De slimme software werkt goed en voorkomt al snel dat je fouten maakt. Maak dus een account aan en probeer de online boekhoudsoftware uit.

Boekhoudprogramma vergelijken

Een online boekhoudprogramma moet makkelijk in gebruik zijn en aangemerkt kunnen worden als eenvoudig boekhoudpakket. Elektronische btw-aangifte doen, facturen maken en andere administratieve werkzaamheden moet allemaal mogelijk zijn. Slim boekhouden doe je dus met online boekhoudsoftware. Zorg er wel voor dat je een goede keuze maakt. Overstappen van boekhoudprogramma doe je het liefst niet te vaak.

Keurmerk online boekhoudprogramma

Als ondernemer is het belangrijk om met een betrouwbare softwareleverancier zaken te doen. Een online boekhoudpakket moet aan bepaalde eisen voldoen om erkend te worden door de Belastingdienst. Aanbieders van online administratieve diensten moeten voldoen aan relevante wet- en regelgeving om keurmerkhouder te mogen worden. Ook de functionaliteit en continuïteit van de software speelt een belangrijke rol. Lees hier verder over het keurmerk online boekhouden.

Gratis boekhoudprogramma zzp

Een professioneel boekhoudprogramma gratis gebruiken is eigenlijk niet mogelijk. Een goedkoop boekhoudprogramma is ook niet wenselijk omdat het waarschijnlijk niet de mogelijkheden en kwaliteit biedt van een professioneel boekhoudpakket. Voor freelancers (zzp'ers in het Nederlands) zijn er voldoende betaalbare opties beschikbaar.

Makkelijk boekhoudprogramma

De meeste programma's zijn aan te merken als eenvoudig te gebruiken boekhoudprogramma. De boekhoudprogramma's zijn bijna altijd goed uitgerust met functies waarmee je gemakkelijk je eigen administratie kunt doen. Ze bieden een goed overzicht van je financiële situatie, zowel wat betreft inkomende als uitgaande betalingen.

Boekhoudprogramma Excel gebruiken

Het blijft natuurlijk ook mogelijk om de boekhouding in Excel of met een ander spreadsheetprogramma bij te houden. Het is echter raadzaam om een gespecialiseerd boekhoudprogramma te gebruiken, om het jezelf makkelijk te maken. Daarnaast heb je dan de beschikking over veel extra functionaliteiten en voorkom je meestal ook vervelende fouten in de boekhouding.

Mijnzzp.nl: boekhouden voor zzp'ers en mkb'ers:

Meer informatie over boekhouden

Op de volgende pagina lees je alles over administratie en boekhouding.

Mijnzzp.nl