Team Mijnzzp

Website maken

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk dat potentiële klanten je via verschillende wegen kunnen vinden. Een website is dan ook essentieel. Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder. In dit artikel lees je hoe je een website kunt starten, welke functies een website vervult en uit welke onderdelen een website dient te bestaan.

1. Hoe start je een website?

Wat betreft het starten van een website, beschik je over twee mogelijkheden: zelf website maken of een website laten maken.

-  Zelf een website maken. Dit is een goedkope optie, maar vergt veel eigen tijd. Over het algemeen geldt ook dat dit niet de meest professionele optie is.
-  Een website laten maken. Uitbesteden aan een specialist is doorgaans de professionele optie. Alhoewel het een investering is kun jij in de tijd dat jouw website wordt gebouwd, je eigen werkzaamheden gewoon voortzetten.

2. Welke functies vervult een website?

Het kan zijn dat je het nut van een website (nog) niet helemaal inziet. Een website vervult echter enkele belangrijke functies, voor ieder type onderneming.

-  Visitekaartje. Het laat zien wie je bent, wat je doet en wat potentiële klanten aan je hebben. Bovendien kun je er contactinformatie delen, waardoor je eenvoudig te bereiken bent.
-  Verkoopkanaal. Tevens is een website bij uitstek geschikt als verkoopkanaal. De mogelijkheden zijn haast eindeloos, omdat je er een gigantisch publiek mee aan kunt spreken.
-  Contentplatform. Met name als je diensten verkoopt, biedt een website de ruimte om je visie en content met potentiële klanten te delen.

3. Uit welke onderdelen dient een website te bestaan?

Uiteindelijk kun je een website natuurlijk zo uitgebreid maken als je maar wilt, zo lang je de volgende onderdelen maar niet vergeet.

-  Homepage. Zorg dat in één oogopslag duidelijk is met wat voor onderneming de bezoeker te maken heeft.
-  Over mij. Introduceer jezelf, de bedrijfsvisie en -missie.
-  Diensten. Zet uiteen wat jouw onderneming te bieden heeft.
-  Portfolio/ervaringen. Voor en met wie heb je gewerkt? Toon dit in een portfolio of vraag klanten hun ervaringen te omschrijven.
-  Contactinformatie. Zorg voor een contactformulier en duidelijke contactgegevens.

In samenwerking met site.nl

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties