Team Mijnzzp

Aanvragen van een lening

Heb je als zzp'er een lening nodig voor je bedrijf dan zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Er zijn allerlei soorten financieringen beschikbaar. Deze variëren van een zakelijke lening bij de bank tot een microkrediet en van een leverancierskrediet tot factoring. Het is bij het aanvragen van een financiering in ieder geval van belang dat je goed bent voorbereid. Bovendien is het aan te raden om vergelijkingen te maken.

Zorg voor een goede voorbereiding

Het aanvragen van een lening als zzp'er begint met een goede voorbereiding. Dit betekent in de eerste plaats dat je administratie op orde moet zijn. Houd je de boekhouding netjes bij in een online boekhoudprogramma dan heb je alle benodigde financiële gegevens paraat. Vraag je een zakelijke lening aan bij een bank dan beoordeelt deze de kredietaanvraag op basis van de financiële bedrijfsgegevens. Heb je de gegevens niet op orde dan is de kans groot dat de aanvraag voor een lening wordt afgekeurd.

Vergelijk aanbieders

Bij het aanvragen van een lening is het belangrijk om een vergelijking te maken tussen meerdere aanbieders. Daarbij is het onder meer van belang om de van toepassing zijnde rente naar een jaarrente om te rekenen. Dan kan je nagaan op dat tarief passend is. Vraag in elk geval bij minimaal drie verschillende aanbieders een offerte aan voor een zakelijke lening. Daarbij kijk je niet alleen naar de hoogte van de rente, maar bijvoorbeeld ook naar de afsluitkosten net als naar de looptijd en naar overige voorwaarden. Vergeet niet om de kleine lettertjes door te nemen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Lenen van familie of vrienden

Mocht het niet lukken om een zakelijke lening bij een bank af te sluiten dan kan je bekijken of het mogelijk is om van familie of vrienden te lenen. Zorg wel dat je alle afspraken duidelijk op papier zet en deze ook nakomt, zoals de aflosmomenten en wanneer je de totale lening hebt terugbetaald. Het verkrijgen van een lening via deze weg moet namelijk geen invloed hebben op de relationele band.

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties