Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Benzinepomp

Misschien heb je nog nooit gehoord van een tankpas voor zzp’ers, maar er zijn al veel ondernemers die er gebruik van maken. De vraag is of het voor zzp’ers ook handig is om van een tankpas gebruik te maken. Om daar antwoord op te geven, is het eerst belangrijk om te kijken wat de voordelen precies zijn. Die ontdek je dan ook hier net als meer informatie over de zakelijke zzp tankpas.

Dit zijn de voordelen

De zzp tankpas biedt als voordeel dat je minder tijd hoeft te besteden aan de administratie als het om de reiskosten gaat. Een zakelijke zzp tankpas voorziet namelijk in de mogelijkheid om periodiek een overzicht te krijgen van de gemaakte reiskosten. Bijvoorbeeld per week of per maand. De factuur is direct te verwerken in de boekhouding zonder dat je alle bonnetjes van het tanken hoeft bij te houden en op te tellen. Bovendien krijg je ook meteen inzicht in de btw die terug te vragen is.

Tankpas als pinpas gebruiken

De zzp tankpas biedt ook nog andere interessante opties. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om de tankpas als pinpas te gebruiken. Daarmee zijn de reiskosten dan ook te betalen. De aanbieder van de tankpas schiet de kosten als het ware voor en de afrekening vindt daarna plaats via automatische incasso.

Overige opties

Het is ook handig dat je als zzp’er een tankpas kan gebruiken om bijvoorbeeld je auto in de autowasstraat te laten wassen. Of als je een keer de auto niet gebruikt het openbaar vervoer mee te betalen. Zo is het eveneens mogelijk om de kosten van het parkeren te voldoen met de tankpas of in het buitenland de tol op tolwegen te voldoen. In dat opzicht is een tankpas dan ook meer dan alleen een pas om de auto vol brandstof te gooien. Het is een multifunctionele pas die in vele opzichten van pas komt. Wil je gebruikmaken van een zakelijke tankpas als ondernemer bekijk en vergelijk dan de verschillende aanbieders. Zo is er onder meer rekening te houden met leuke extraatjes, zoals gratis pechhulp of extra kortingen.

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties