Team Mijnzzp

Digitale hulpmiddelen

Er zijn allerlei werkzaamheden die je als ondernemer naast je dagelijkse bedrijfsactiviteiten tijd kosten. Denk alleen maar aan het zelf bijhouden van je administratie of aan het optimaliseren van het klantbeheer. Het is vaak zo dat het mogelijk is om deze kant van de bedrijfsvoering op een slimme en efficiënte manier uit te voeren. Er zijn namelijk allerlei digitale hulpmiddelen beschikbaar die de bedrijfsvoering in dat opzicht efficiënter maken. Bekijk hieronder een aantal voorbeeld van digitale tools, die je op een slimme manier tijd laten besparen.

Inhoudsopgave
Online boekhoudprogramma
CRM-systeem
ERP-systeem

Online boekhoudprogramma

Als je de boekhouding van je bedrijf zelf doet, is het geen doen meer om alles op papier bij te houden. Ook het gebruik en de mogelijkheden van Excel laten te wensen over. Een manier om de bedrijfsvoering efficiënter te laten zijn op het gebied van de administratie, is het gebruiken van een online boekhoudprogramma. Het is slechts een kwestie van gegevens invoeren en alle berekeningen, zoals voor de btw en aangifte inkomstenbelasting komen met een druk op de knop tevoorschijn. Dit scheelt je veel tijd.

CRM-systeem

Een CRM-systeem is onmisbaar als je klanten hebt en contactmomenten wilt registreren. Dit digitale hulpmiddel is ideaal om tot een optimaal klantbeheer te komen. Alle vastgelegde contactmomenten vormen namelijk een waardevolle bron om klanten een perfecte klantreis te bieden. Bovendien zijn de opgeslagen gegevens te analyseren om aan de hand daarvan verbeteringen in de dienstverlening aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een tandarts die automatisch een herinnering stuurt aan patiënten om een afspraak te maken voor periodieke controle. Het versturen van een dergelijke herinnering is voor allerlei soorten dienstverlening toe te passen. Bijvoorbeeld ook voor zzp kappers die klanten eraan herinneren dat het op basis van de routine weer tijd is voor een knipbeurt.

ERP-systeem

Een ERP-systeem is ideaal om bedrijfsprocessen aan elkaar te koppelen. Deze digitale tool is bijvoorbeeld ideaal om het beheer van de voorraad in een winkel of webshop te koppelen aan de boekhouding. ERP-systemen bieden de mogelijkheid om van allerlei functionaliteiten gebruik te maken. Dit heeft als voordeel dat elke zzp'er een ERP-systeem kan kiezen dat aansluit op de eigen bedrijfsbehoefte.

Mijnzzp.nl