Team Mijnzzp

pitchen

Ben je van plan om een investering binnen te halen voor je bedrijf? Er zijn slimme manieren om te pitchen, zodat de kans groot is dat je slaagt in je doel. Pitchen voor bedrijven om een investering te krijgen, komt regelmatig voor. Het is een ideale manier voor starters om een bedrijf van de grond te krijgen, maar ook om als bestaande onderneming een verdere groei te realiseren.

Inhoudsopgave
Voorbereiden voor je pitch
Krachtig pitchen
Tips voor je pitch

Voorbereiden voor je pitch

Een pitch moet overtuigend zijn en als je goed bent voorbereid, heb je daar al een prima basis voor gecreëerd. Kennis van de markt is van groot belang, net als dat je moet weten wie je doelgroep is. Doe daarom onderzoek naar de markt, maar analyseer ook je potentiële investeerders. Bijvoorbeeld door naar andere investeringen te kijken, die gedaan zijn, maar ook of ze specifieke criteria hanteren. Bij een grondige voorbereiding hoort ook een financiële analyse net als een analyse van de concurrenten.

Krachtig pitchen

De informatie die je tot je beschikking hebt, vormt de basis om een krachtige pitch te geven. Trek direct de aandacht met een sterke opening en introduceer daarna je bedrijf om door te stoten naar het doel met je onderbouwing. Uiteraard geef je ook aandacht aan het investeringsvoorstel. Hiermee laat je zien wat het verdienmodel is voor je investeerders. De krachtige pitch sluit je vervolgens af met een call to action.

Tips voor je pitch

Het is aan te raden om je pitch krachtig en kort te houden en vooral de aandacht bij de kern van de zaak te houden. Zo blijven de investeerders je verhaal aanhoren en raken deze sneller overtuigd. Het is ook aan te raden om je verhaal kracht bij te zetten door visuele middelen te gebruiken. Je kan een korte video gebruiken, maar ook afbeeldingen en grafieken laten zien in je PowerPoint presentatie. Houd er rekening mee dat je ook vragen krijgt van de investeerders. Ook daarom is een goede voorbereiding van belang. Oefen je pitch vooraf en laat je familie of vrienden ernaar luisteren. Vraag hen kritisch te zijn en ook op je non-verbale communicatie te laten. Neem vervolgens de feedback mee.

Mijnzzp.nl