Team Mijnzzp

Investering

Als ondernemer of als starter heb je een idee voor een fantastisch bedrijfsplan, waar je een investering voor nodig hebt. Die krijg je niet zomaar, want daar is overtuiging voor nodig. Het voorbereiden van een succesvolle pitch is in dat opzicht cruciaal. Daarmee is het mogelijk om potentiële investeerders over de streep te trekken. Het geven van een inspirerende en vooral boeiende pitch is voor de meeste ondernemers niet heel eenvoudig. Ontdek hier de beste tips om je pitch optimaal voor te bereiden.

Inhoudsopgave
Laat zien wie je bent als ondernemer
Breng het bedrijfsplan tot leven
Praat met overtuiging
Regel de praktische zaken goed

Laat zien wie je bent als ondernemer

Het is bij een pitch belangrijk om te laten zien wie jij als ondernemer bent. De investeerders willen weten met wie zij in zee gaan. Laat je passie duidelijk overkomen en vertel kort over je achtergrond, zoals over je ervaring en netwerk. Uiteraard is het bedrijfsplan belangrijk, want de investeerders willen haalbare projecten financieren. Presenteer daarom een businesscase die staat als een huis en vertel een heerlijk verhaal met een prognose die realistisch is. Het verdienmodel is daarbij van belang net als de onderbouwing van de kapitaalbehoefte en het investeringsvoorstel.

Breng het bedrijfsplan tot leven

Het geven van een succesvolle pitch staat of valt onder meer met de manier waarop je het verhaal brengt. Daarom is het een goed idee om het bedrijfsplan tot leven te brengen. Dat doe je dus niet alleen met woorden, maar ook met visuele toepassingen. Daarbij is het zeker ook aan te raden om op details te letten. Neem de investeerders in woord en beeld mee in je verhaal om de aandacht vast te houden.

Praat met overtuiging

Het is bij een pitch heel belangrijk om overtuigend over te komen. Je bent natuurlijk zelf overtuigd van je bedrijfsplan en dat is een prima basis. Het is daarbij belangrijk om met woorden overtuigend te zijn, maar ook met de houding die je uitstraalt. Zo kom je namelijk zelfverzekerd over bij de investeerders die naar je luisteren.

Regel de praktische zaken goed

Een pitch voor investeerders dient uiteraard soepel te verlopen. Daarom is een goede voorbereiding op zijn plek als het gaat om praktische zaken. Denk daarbij aan apparatuur die je nodig hebt. Of aan het gebruikmaken van een voorgeschreven format indien dat van toepassing is. Denk ook vooral aan de beschikbare tijd als er meerdere ondernemers zijn uitgenodigd om een pitch te geven.

Amsterdam zzp

Als ondernemer is het belangrijk dat je de boekhouding op orde hebt.

Dit is vooral het geval wanneer je op zoek bent naar financiering. De meeste ondernemers maken tegenwoordig gebruik van online boekhouden.

Lees ook ons artikel: Gemiddelde boekhoudkundige rentabiliteit berekenen

Mijnzzp.nl