Team Mijnzzp

Sharefunding platform

Heb je als bedrijf geld nodig om verder te groeien dan is het niet altijd mogelijk om een financiering van de bank te krijgen. Een alternatief zoals crowdfunding bestaat uit het uitzetten van een lening die meerdere mensen financieren. Hier staat dan een vergoeding tegenover, zoals het betalen van rente. Wil je op een andere manier geld krijgen om je bedrijf te laten groeien dan is er ook nog een andere optie. Je kan namelijk gebruikmaken van een sharefunding platform.

Inhoudsopgave
Wat is sharefunding?
Verschil tussen sharefunding en crowdfunding
Rendement voor investeerders bij sharefunding
Voor welke bedrijven is sharefunding geschikt?

Wat is sharefunding?

Bij sharefunding is er sprake van het digitaliseren van aandelenkapitaal. Je biedt met je bedrijf als het ware een stukje van je bedrijf aan in ruil voor geld. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier, waarbij je de mogelijkheid hebt om de investeerders onderdeel te laten zijn van een coöperatie of stichting. De investeerders ontvangen certificaten en worden mede-eigenaar van je bedrijf.

Verschil tussen sharefunding en crowdfunding

Bij crowdfunding is er sprake van een schuld die je aan de investeerders met een tegenprestatie moet terugbetalen. Dit is bij sharefunding niet het geval, want je geeft aandelen uit waar je geld voor ontvangt. Om het interessant te maken voor investeerders kan je bij aandelenuitgifte rendement in het vooruitzicht stellen.

Rendement voor investeerders bij sharefunding

Bijvoorbeeld door bij afname van certificaten van aandelen recht te geven op een winstuitkering ofwel dividend. Certificaten kunnen ook in waarde stijgen en de certificaten zijn door investeerders met winst te verkopen. Een investeerder loopt echter ook het risico dat aandelen mogelijk in waarde dalen. Bijvoorbeeld als het slecht gaat met het bedrijf.

Voor welke bedrijven is sharefunding geschikt?

Sharefunding is voor allerlei soorten bedrijven geschikt, waarbij fans, maar ook werknemers of leveranciers kunnen instappen. Dit maakt het onder meer mogelijk om als bakker op de hoek of als productiebedrijf via sharefunding een investering op te halen. Het grote voordeel voor je bedrijf is dat je vanuit het eigen vermogen kan investeren en niet vanuit vreemd vermogen, zoals door middel van een lening. In het kader van betrokkenheid en als unieke investeringsvorm is sharefunding perfect voor kleine en middelgrote bedrijven.

Mijnzzp.nl