Team Mijnzzp

Duurzame investeerder

Er is door FTI Consulting in opdracht van Amazon een onderzoek uitgevoerd, waaruit is gebleken dat duurzame starters meer kans maken bij investeerders. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder meer dan vijfhonderd investeerders uit onder meer Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het blijkt dat investeerders meer dan de helft van de startups, die om een investering vragen, afwijst indien duurzaamheid onvoldoende naar voren komt.

Inhoudsopgave
Duurzaam profiel belangrijk
Duurzaamheidseisen
Meer kansen met duurzaam ondernemen

Duurzaam profiel belangrijk

Ben je een startup met een duurzaam profiel dan maak je veel meer kans bij een investeerder. Het onderzoek wijst uit dat 70% van de investeerders meer wil weten over het duurzaamheidsbeleid alvorens een investering in overweging te nemen. Mist de groene focus als je een bedrijf start dan loop je dus een kans op financiering mis. De reden hierachter is niet alleen dat de investeerders zich verantwoordelijk voelen voor duurzaam ondernemen. De investeerders gaan er namelijk vanuit dat groene startups tot 15% meer rendement opleveren.

Duurzaamheidseisen

Er zijn verschillende redenen waarom investeerders eerder een aanvraag voor een investering afgewezen hebben. Bijvoorbeeld omdat er zorgen waren met betrekking tot de processen voor afvalbeheer van startups. Of omdat er vraagtekens waren ten aanzien van de logistieke duurzaamheid. Er komen natuurlijk ook steeds meer duurzaamheidseisen om de hoek kijken. Investeerders denken dan ook dat groene regels ervoor zorgen dat het minder aantrekkelijk is om te investeren in bedrijven die niet aan belangrijke eisen op het gebied van duurzaamheid voldoen.

Meer kansen met duurzaam ondernemen

Wil je een bedrijf beginnen en heb je een investering nodig? Je maakt meer kans door te starten met een groen bedrijf met de focus op duurzaam ondernemen. Dit kan op allerlei manieren, zoals door het grondstofgebruik te beperken. Of door je bedrijf zo in te richten dat er sprake is van circulair ondernemen. Maak bijvoorbeeld ook gebruik van hernieuwbare energiebronnen of van recyclebare grondstoffen. Als startup is het daarbij belangrijk om met een duurzaam businessplan te beginnen. Op deze manier kan je laten zien op welke onderdelen je een duurzaamheidsbeleid voert. Bij het starten van een horecazaak kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van duurzame disposables. Zo kan je ook een kledingzaak starten en beginnen met de verkoop van duurzame kleding.

Mijnzzp.nl