Team Mijnzzp

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is inmiddels een begrip en er zijn inmiddels al veel bedrijven die deze weg volgen. Ook voor jou als zzp'er zijn er kansen te creëren als je de aandacht richt op duurzaam ondernemen. Dit wordt namelijk de norm in de toekomst en als je daar nu mee begint dan ben je nog op tijd voordat de concurrentie je voorbij is gestreefd. Het is namelijk niet zo dat alleen bedrijven zich richten op duurzaam ondernemen. Ook bij consumenten is de bewustwording aanwezig en gaat de voorkeur steeds vaker uit naar duurzame producten en diensten. Het duurzaam ondernemen is in een snel tempo steeds belangrijker aan het worden. Het is dus ook als zzp'er belangrijk om met de tijd mee te gaan.

Inhoudsopgave
Stapje voor stapje naar duurzaam ondernemen
Wat is het voordeel van duurzaam ondernemen?

Stapje voor stapje naar duurzaam ondernemen

Je hoeft het roer niet direct helemaal om te gooien, want het is gewoon mogelijk om stapje voor stapje over te gaan naar duurzaam ondernemen. Kijk in je bedrijf maar eens naar mogelijke verbeteringen. Gebruik je nog wegwerpbekers voor het gemak? Stap dan over naar het gebruik van een vaste mok. Gooi je alle afval op een hoop? Dat is te veranderen door het afval voortaan te gaan scheiden.

Zo zijn er allerlei simpele dingen die al direct te veranderen zijn om als bedrijf duurzaam te ondernemen. Denk bijvoorbeeld ook aan producten die je voor je bedrijf gebruikt. Er zijn tegenwoordig allerlei alternatieven die minder belastend zijn voor het milieu. Heb je een webshop dan is het bijvoorbeeld ook mogelijk om over te stappen naar milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Heb je een maaltijdbezorgdienst dan is het mogelijk om elektrisch te gaan rijden.

Wat is het voordeel van duurzaam ondernemen?

Je denkt misschien dat je er als zzp'er maar weinig aan hebt om duurzaam te gaan ondernemen. Dat is echter niet waar. De norm verandert namelijk in de maatschappij en als je niet meegaat met deze verandering dan loop je straks achter. Zo kan je in de toekomst te maken krijgen met consumenten die liever naar een ander bedrijf gaan dat wel de focus heeft liggen op duurzaam ondernemen. Of stappen zakelijke relaties over naar je concurrent omdat daar wel sprake is van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien lever je natuurlijk een positieve bijdrage aan het milieu als je overstapt op duurzaam ondernemen.

Mijnzzp.nl