Team Mijnzzp

Startup bedrijf

Er zijn startende ondernemers die zich inschrijven bij de KVK en direct met een eigen bedrijf van start gaan. Bijvoorbeeld timmermannen, kappers, online marketeers en adviseurs. Ben je echter als start-up van plan om de wereldmarkt te bestormen of meteen een enorme groei te bewerkstelligen dan is de voorbereiding extra belangrijk. Naast een goede voorbereiding is het ook handig om begeleiding te krijgen om zo de juiste stappen te zetten. Begin bijvoorbeeld met de uitwerking van een goed idee.

Uitwerking goed idee

Het is heel belangrijk om je idee goed uit te werken en zo concreet mogelijk vorm te geven. Daarbij is het verstandig om veel vragen van een antwoord te voorzien. Denk daarbij aan de vraag of jouw product een oplossing is voor een bepaald probleem. Kijk dan ook naar eventueel al bestaande oplossingen voor het probleem en waar jouw product zich dan mee onderscheidt. Is het wel zo vernieuwend wat je hebt bedacht en interessant genoeg om de wereldmarkt mee te veroveren?

Onderzoek bij de uitwerking van je idee wie je doelgroep is, zoals klanten die betalen en gebruikers die geen klant zijn en dus ook niet betalen. Bij een brede doelgroep is het aan te raden om deze op te splitsen in specifieke klantsegmenten. De wereldmarkt veroveren betekent namelijk niet dat elk persoon op de wereld je product gaat aanschaffen. Bij de uitwerking van een goed idee is het verder van belang om na te gaan welke opties er zijn om de start-up te financieren. Een businessplan met een verdienmodel mag dan ook zeker niet ontbreken.

Markt benaderen met je bedrijf

Het is als start-up interessant en waardevol om potentiële klanten vooraf al te benaderen of zelfs te betrekken bij de ontwikkeling. Het product is misschien wel interessant voor de markt, maar daarmee ben je nog niet verzekerd van succes. Door potentiële klanten te betrekken bij het proces voorkom je bijvoorbeeld valkuilen, zoals dat er een aansluiting van het product is bij de vraag uit de markt. Of misschien is de timing net niet helemaal goed. Verder is het aan te raden om het idee vast te leggen in het i-DEPOT, waarbij je het bewijs in handen hebt dat jij het idee op een specifieke datum hebt bedacht.

BedrijfStart-ups kunnen niet zomaar vergeleken worden met gewone zzp'ers die een bedrijf starten.

In de meeste gevallen heeft de term start-up betrekking op ondernemers die explosief willen groeien met hun onderneming.

Lees ook ons artikel: Wat kan een business angel voor je bedrijf betekenen?

Mijnzzp.nl