Team Mijnzzp

Kleding verhuren

Ben je een ondernemer die kleding verkoopt? Wellicht is het interessant om er een verdienmodel aan toe te voegen door kleding te verhuren. Dit is een markt die nog openligt en alle kansen biedt om succesvol te zijn. De impact van de kledingindustrie op het milieu en het klimaat is gigantisch. Door je op de verhuur van kleding te richten, lever je een grote bijdrage aan duurzaamheid. Dat is een aspect waar consumenten steeds meer waarde aan hechten en waar je als ondernemer dus punten mee scoort. Zo kan je als je een bedrijf wilt starten, maar nog geen bedrijfsidee hebt het verhuren van kleding als verdienmodel tot uitvoering brengen.

Inhoudsopgave
Bewuster kleding dragen
Online kleding verhuren

Bewuster kleding dragen

Het verhuren van kleding aan consumenten staat nog in de kinderschoenen, maar in het kader van duurzaamheid en bewust consumeren, ligt er wel een markt voor open. Daar kan je als ondernemer op inspringen door je op de doelgroep te richten die zich bezighoudt met het klimaat en het milieu. Er zijn steeds meer mensen die zelf inzien dat zij een bijdrage kunnen leveren aan een betere milieu. Een mooie manier om dat te doen, is door bewust om te gaan met kleding. Iedereen draagt kleding en met het huren ervan, ligt er een uitstekende basis om op een bewuste manier kleding te dragen.

Online kleding verhuren

De gemakkelijkste manier om het verdienmodel van het verhuren van kleding vorm te geven, is door dit online te doen. Heb je al een kledingwinkel dan is dit verdienmodel natuurlijk ook in je fysieke modewinkel te integreren. Een manier om online te starten is door kledingcollecties aan te bieden voor uiteenlopende gelegenheden. Het voordeel voor de consument is dat deze eindeloos veel mogelijkheden heeft om te variëren. Dit geldt zowel voor dagelijkse kleding als voor kleding die specifiek bestemd is voor een bepaalde gelegenheid of evenement. Je kan ervoor kiezen om designer kledingstukken aan te bieden van populaire modemerken. De consument bepaalt zelf de huurperiode op basis van de beschikbare huurtermijnen, zoals veertien dagen of een periode van dertig dagen. Uiteraard zorg je voor een volgende verhuurperiode dat de kleding professioneel gereinigd is. Als zzp'er is het belangrijk om rekening te houden met duurzaam ondernemen

Mijnzzp.nl