Team Mijnzzp

Bedrijf starten

Bij het starten van een bedrijf heb je de keuze uit verschillende verdienmodellen. Het hangt natuurlijk af van je werkzaamheden welk verdienmodel het meest geschikt is. Om je te laten zien welke opties er allemaal zijn, komen hier de populairste verdienmodellen aan bod. Overigens is dit eveneens interessant voor ondernemers die op zoek zijn naar een extra verdienmodel. Dit om het bedrijf uit te breiden en de omzet te laten toenemen.

Uurtarief als verdienmodel

Het instellen van een uurtarief als verdienmodel is populair onder ondernemers in allerlei branches. Er zijn zzp schilders die daar gebruik van maken, maar bijvoorbeeld ook webdesigners en financieel adviseurs. Dit verdienmodel is ideaal als je een bedrijf start in de dienstensector. Je berekent het aantal uren dat je werkt op basis van het uurtarief en stuurt de opdrachtgever hier een factuur voor. Spreek je een vaste prijs af voor een project dan kan je dit zien als een transactiemodel of productiemodel. Bijvoorbeeld als je voor een dienst een vaste prijs rekent. Of als je een product levert voor een bepaalde prijs en de marge jouw winst is.

Verhuurmodel

Het verhuurmodel is in populariteit toegenomen en dit is mede te danken aan de deeleconomie. Het is lang niet altijd meer nodig om zelf gereedschap of een scooter aan te schaffen als je deze maar incidenteel nodig hebt. Er komen steeds meer verhuurmodellen die zich richten op het verhuren van producten. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld ook populair om witgoed te verhuren, zoals wasmachines. De producten blijven bij het verhuurmodel in jouw eigendom en jij rekent per product en huurperiode een huurprijs door aan de klant.

Freemium verdienmodel

Het freemium verdienmodel start met het gratis aanbieden van een product of dienst, zoals software en service. Je biedt klanten de mogelijkheid om daar zonder kosten gebruik van te maken, waarbij er uiteraard sprake is van beperkte toegang. Het verdienmodel voorziet in winst als je klanten van uitgebreidere functionaliteiten gebruik laat maken. Daar betaalt de klant dan een vast bedrag per maand voor. Overigens is het ook mogelijk om er een abonnementsmodel van te maken, waarbij je klanten elke maand een bedrag in rekening brengt om bijvoorbeeld SEO marketing uit te voeren.

Mijnzzp.nl