Team Mijnzzp

Crowdfunding

Crowdfunding is een manier om een investeringsbedrag op te halen om je bedrijf te starten of verder te laten groeien. Deze alternatieve methode van financiering is de laatste jaren enorm populair geworden. Het is echter niet zo dat iedere crowdfunding campagne ook echt succesvol is. Daar moet je namelijk zelf voor zorgen, waarbij er verschillende manieren zijn om je doel te bereiken.

Inhoudsopgave
Crowdfunding: hoe doen anderen het?
Spreek tot de verbeelding
Crowdfunding campagne: denk aan de timing

Crowdfunding: hoe doen anderen het?

Als je niet weet waar je moet beginnen met een crowdfunding campagne dan is er niets mis mee om te kijken hoe anderen het hebben aangepakt. Daar leer je tenslotte alleen maar van. Het is overigens aan te raden om daarbij zowel naar succesvolle campagnes te kijken als naar crowdfunding acties die minder succesvol zijn verlopen. Zo weet je wat werkt en wat minder goed werkt. Breng ook alvast je doelgroep in kaart en maak een communicatieplan voor het beschikbaar stellen van content.

Spreek tot de verbeelding

Het is belangrijk om met een stevige basis een crowdfunding campagne te starten en dat doe je door tot de verbeelding te spreken. Begin met een aansprekend verhaal dat indruk maakt op degene die je met je campagne wilt bereiken. Je hoeft niet meteen groots te beginnen, maar kan gefaseerd je verhaal doen. Begin bijvoorbeeld met je familie en vrienden net als je klanten om zo steeds verder uit te breiden. Degene die het meest ver van je af staan, moeten het meest overtuigd worden om te investeren. Als je een aantal investeerders hebt gevonden, kan er bij een crowdfunding campagne al snel een sneeuwbaleffect ontstaan.

Crowdfunding campagne: denk aan de timing

Een belangrijk aspect van een crowdfunding campagne is de timing. Je gaat bijvoorbeeld in de zomer geen kerstbomen verkopen aan particulieren. Het is tenslotte van belang dat de potentiële investeerders ook de noodzaak van je product of dienst inzien. Wat dat betreft, is het raadzaam om de campagne op het juiste moment te starten. Overigens zijn er wel variaties op de timing, want er zijn bedrijven die grondig te werk gaan met de toepassing van serial crowdfunding door achtereenvolgens minicampagnes in te zetten om een groter doel te bereiken.

BedrijfAls ondernemer is het belangrijk dat je de boekhouding op orde hebt.

Dit is vooral het geval wanneer je op zoek bent naar externe financiering. De meeste ondernemers maken tegenwoordig gebruik van online boekhouden.

Lees ook: Bedrijfskrediet externe financiering in verschillende vormen

Mijnzzp.nl