Team Mijnzzp

Cafetaria

Er zijn situaties denkbaar, waarin het nodig is om een bedrijfslening af te sluiten. Bijvoorbeeld om een investering te doen of om de inrichting van een kantoorpand te realiseren. Bij het aanvragen van een bedrijfslening zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Het is in de eerste plaats belangrijk om te kijken welk type lening je voor je bedrijf wilt afsluiten. Bijvoorbeeld een lening van een bank of lenen via crowdfunding of misschien via particuliere investeerders. Er zijn wat dat betreft meerdere opties beschikbaar en onderstaande tips komen van pas bij het aanvragen van een zakelijke lening.

Inhoudsopgave
Let op de kosten van de bedrijfslening
Let op de looptijd van de zakelijke lening
Vergelijk bedrijfsleningen

Let op de kosten van de bedrijfslening

Een van de belangrijke punten is om op de kosten van de zakelijke lening te letten. De rente vormt uiteraard een grote kostenpost. Er zijn echter mogelijk andere kosten van toepassing, bijvoorbeeld wanneer je eerder wilt aflossen. In dat kader is het belangrijk om te kijken of er een boete van toepassing is als je eerder aflost. Uiteraard is het ook van belang om te kijken of de financiële lasten van aflossing en rente te dragen zijn. Verder zijn de totale kosten ook afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Let op de looptijd van de zakelijke lening

De looptijd van de lening varieert en is onder meer afhankelijk van het geleende bedrag. Het is het beste om de looptijd van de zakelijke lening af te stemmen op het leendoel. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een bedrijfswagen met een bedrijfslening, waarbij de afschrijving natuurlijk een rol speelt. De bedrijfswagen wordt in de loop van de jaren minder waard. Heb je voor een korte termijn extra geld nodig dan is het raadzaam om de looptijd niet langer te laten zijn dan nodig. In sommige gevallen kan ook een persoonlijke lening uitkomst bieden.

Vergelijk bedrijfsleningen

Het is zeker de moeite waard om bedrijfsleningen met elkaar te vergelijken. Daarbij let je op de rente en op voorwaarden zoals boetevrij aflossen. Het is tenslotte niet nodig om meer geld kwijt te zijn aan een bedrijfslening dan nodig. Het is online mogelijk om meerdere offertes voor bedrijfsleningen aan te vragen. Leg deze naast elkaar en kom na een vergelijking tot de beste keuze.

Boekhoudprogramma zzp

Als ondernemer is het belangrijk dat je de boekhouding op orde hebt.

Dit is vooral het geval wanneer je op zoek bent naar financiering. De meeste ondernemers maken tegenwoordig gebruik van online boekhouden.

Lees ook ons artikel: Moet ik een ondernemingsplan maken?

Mijnzzp.nl