Team Mijnzzp

Financiering

Er zijn verschillende mogelijkheden als je als zzp'er tijdelijk en snel extra geld nodig hebt voor je bedrijf. De ene optie om snel een kleine financiering te regelen is via een zakelijk krediet. Een andere optie is een overbruggingslening. Zo zijn er nog een aantal mogelijkheden om een tijdelijke financiering snel te regelen. Het hangt van je bedrijfssituatie en type werkzaamheden af welke van de opties passend en geschikt is.

Inhoudsopgave
Zakelijk krediet gebruiken
Overbruggingslening aanvragen
Andere opties

Zakelijk krediet gebruiken

Zakelijk krediet betreft een krediet dat beschikbaar is bij een bank of andere financier. Hierbij is het mogelijk om tot aan een bepaald bedrag op te nemen. Dit type krediet voorziet in redelijke financieringsvrijheid omdat je zelf bepaalt wanneer je geld van het zakelijk krediet opneemt en aflost. Het is te vergelijken met een doorlopend krediet voor particulieren. Het voordeel is dat je slechts rente betaalt over het bedrag dat opgenomen is en elke maand los je een deel af. Een afgelost deel is weer op te nemen op momenten dat je het nodig hebt.

Overbruggingslening aanvragen

Een periode financieel overbruggen met geleend geld is mogelijk met een zogenoemde zakelijke overbruggingslening. Je ontvangt in dit geval de lening in één keer in het geheel op je rekening en dat bedrag betaal je in termijnen tijdens een vaste looptijd terug. Het verschil is dat je een vaste rente betaalt over het bedrag en dat afgeloste delen niet meer zijn op te nemen. Een zakelijk krediet is wat dat betreft idealer als je vaker tijdelijk even extra financiering nodig hebt. Een overbruggingslening of zakelijke lening is ideaal als je voor een bepaald doel eenmaal extra geld nodig hebt voor je bedrijf.

Andere opties

Er zijn nog andere opties om een klein krediet te regelen, zoals Klein Krediet Corona. Hierbij is er sprake van een lening tussen 10.000 en 50.000 euro en is er 95% staatsgarantie van toepassing. Je bedrijf dient wel een minimale omzet te hebben van 50.000 om voor KKC in aanmerking te komen. Ook zijn er partijen die microkredieten aanbieden net als flexibele kredieten. Er is voor starters verder een overbruggingskrediet beschikbaar van maximaal 35.000 euro.

Ondernemer aan de boekhoudingAls zzp'er is het in de meeste gevallen ook slim om gebruik te maken van online boekhouden.

Hiermee kun je eenvoudig financiële rapporten uitdraaien en de boekhouding bijhouden.

Lees ook ons artikel: Startup? Check de financieringsopties van de overheid

Mijnzzp.nl