Team Mijnzzp

Financieringen bedrijf

Klop je bij de bank aan om geld te lenen voor je bedrijf, dan is dat niet zo snel en gemakkelijk geregeld. Het rondkrijgen van een financiering bij de bank is nu eenmaal lastig. Er is echter een trend aan de gang om geld te lenen voor je bedrijf door financieringen te mixen. Dit fenomeen staat ook wel bekend onder de noemer: stapelen van financieringsvormen. Door meerdere financieringen te regelen, is er als het ware sprake van stapelfinanciering.

Inhoudsopgave
Voordeel van financieringen stapelen
Maak een duidelijke begroting
Financieringen mixen: de opties

Voordeel van financieringen stapelen

Je hoeft niet een tijdrovend en moeilijk traject aan te gaan om de gehele lening bij één bank onder te brengen, maar sluit bij meerdere partijen een financiering af. Het voordeel hiervan is dat je door meerdere leningen aan te gaan ook bij de bank sneller een financiering krijgt. Je spreidt namelijk op deze manier het risico voor jezelf, maar ook voor de financiers.

Maak een duidelijke begroting

Het is voor jezelf net zo belangrijk als voor de kredietverleners om een duidelijk plan te hebben met een heldere begroting. Het is van belang dat je een realistisch verdienmodel opstelt en de plannen van een cijfermatige onderbouwing voorziet. Daarnaast is het aan te raden om het totaalbedrag op te delen. Bij het stapelen van financieringen is het uiteraard belangrijk dat je ook eigen inbreng hebt en daar begin je altijd mee als je de plannen voorlegt aan een financier.

Financieringen mixen: de opties

Je eigen inbreng en je plan met cijfermatige onderbouwing vormen de basis om leningen te verkrijgen. Er zijn meerdere opties beschikbaar om financieringen te mixen, zoals door in je eigen omgeving geld te lenen. Denk daarbij aan familie of vrienden. Een andere optie is om via crowdfunding geld op te halen. Daarnaast zijn er allerlei alternatieve vormen van financiering, zoals door een microkrediet aan te vragen of door een strategische samenwerking met een investeerder aan te gaan. Je kan de financiering verder aanvullen door met de bank in gesprek te gaan en een zakelijke lening aan te vragen. Onderzoek ook of er subsidies beschikbaar zijn of dat je in aanmerking komt voor een speciale overheidsregeling.

Mijnzzp.nl