Team Mijnzzp

Online bedrijf starten

Er zijn allerlei manieren om als zzp'er te gaan werken, zoals vanuit een ambacht of met een online bedrijf. Het is alleen lastig als je nog niet echt een idee hebt wat te gaan doen. Er zijn tegenwoordig echter mogelijkheden om een bedrijfsidee te kopen inclusief ondernemingsplan. Zo is het ook mogelijk om online een bedrijf te starten en daar komen onderstaande ideeën bij van pas.

Inhoudsopgave
1. Bedrijf starten als social media manager
2. Start online als zzp coach
3. Begin een podcast als zzp'er
4. Open een webshop met dropshipping
5. Start als online reisadviseur
Goed voorbereid starten als zzp'er:

1. Bedrijf starten als social media manager

Social media platforms zijn hot en zowel kleine als grote bedrijven profileren zich via Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter en TikTok. Je kan als zzp'er een bedrijf starten om je in te laten huren als social media manager. Er zijn veel bedrijven die de social media werkzaamheden graag uitbesteden aan een professional.

2. Start online als zzp coach

Tegenwoordig zijn er voor allerlei thema’s en onderwerpen coaches beschikbaar. Denk maar aan een lifestyle coach net als aan een ondernemerscoach. Als je op een bepaald gebied veel ervaring hebt, is het natuurlijk mogelijk deze expertise in te zetten. In dat geval heb je onder meer de mogelijkheid om als zzp'er een bedrijf te starten en jezelf aan te bieden als coach.

3. Begin een podcast als zzp'er

De populariteit van podcasts neemt alleen maar toe. Je kan als zzp'er een bedrijf starten gericht op podcasting. Bij toenemend succes is het mogelijk om een boterham te verdienen met sponsoring of met het verkopen van advertentieruimte.

4. Open een webshop met dropshipping

Een webshop openen met dropshipping maakt het mogelijk om als ondernemer zonder grote investering een bedrijf op te richten. Dropshipping houdt namelijk in dat je geen eigen magazijn met producten hoeft te hebben, want de voorraad ligt bij de leverancier die de verzendingen verzorgt. Hiervoor zul je wel een goed product moeten uitzoeken.

5. Start als online reisadviseur

Er zijn veel mensen die op reis willen, maar zelf geen tijd willen besteden aan het samenstellen van de complete reis. Als online reisadviseur ben jij degene die dan op zoek gaat naar de beste deals en met alle persoonlijke wensen rekening houdt. Dat is ook een interessante manier om als zzp'er een bedrijf te starten.

Goed voorbereid starten als zzp'er:

WebshopEr zijn veel ondernemers die een online bedrijf starten. Dit gaat relatief vaak om webshops.

Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer online bedrijven te bedenken. Maak voor jezelf in ieder geval een goed stappenplan om te starten.

Lees ook ons artikel: geld verdienen met jouw website: dit zijn de mogelijkheden

Mijnzzp.nl