Team Mijnzzp

Micro credit

Bij het starten van een bedrijf is het soms nodig om een financiering aan te vragen. Banken staan doorgaans niet in de rij om je financieel goed van start te laten gaan. Indien je een bedrag tot ongeveer 50.000 euro nodig hebt, biedt een microkrediet voor zzp'ers wellicht uitkomst. Een microkrediet voor zzp'ers is zowel beschikbaar voor startende ondernemers als voor bestaande eenmanszaken en ondernemers in het MKB. Er zijn verschillende kredietverstrekkers die in microkredieten aan eenmanszaken voorzien.

Wat is een microkrediet?

Een microkrediet voor zzp'ers is een financiering in de vorm van een zakelijke lening tot maximaal 50.000 euro. Stel dat je een schoonheidssalon wilt openen en geen financiering rond krijgt bij de bank om apparatuur aan te schaffen. In dat geval biedt het aanvragen van een microkrediet wellicht uitkomst. Het is een lening die perfect is om voor de start van je ondernemer te gebruiken. Bij deze vorm van financiering is het afhankelijk van de kredietinstelling ook mogelijk om van een coach begeleiding te krijgen. Indien je daarvan gebruikmaakt, vertrek je uiteraard goed uit de startblokken.

Kleine lening om te starten met ondernemen

Als je als beginnende ondernemer een idee hebt, maar geen geld achter de hand hebt is het toch mogelijk om met een microkrediet voor zzp'ers te starten. Misschien ben je al twintig jaar in vaste dienst, maar wil het roer omgooien en eindelijk voor jezelf beginnen. Of ben je nog student en heb je maar weinig werkervaring, maar wel een perfect bedrijfsidee. Zo is het ook mogelijk om vanuit een werkloze situatie je eigen onderneming te starten met een kleine lening. Je krijgt met een microkrediet alle ruimte op financieel vlak om je bedrijfsidee ten uitvoer te brengen.

Looptijd zakelijke lening

De looptijd van deze kleine zakelijke lening is doorgaans kort tussen de een en de tien jaar. Daarbij los je iedere maand het microkrediet af en is er sprake van rentebetaling. Het is wel belangrijk om een uitgewerkt ondernemingsplan te hebben met een financieel plan. De kredietinstelling kan dan beoordelen of je bedrijf kans van slagen heeft. Bij de overname van een bedrijf dien je de meest recente jaarcijfers aan te leveren.

Administratie

Als ondernemer is het belangrijk dat je de boekhouding op orde hebt.

Dit is vooral het geval wanneer je op zoek bent naar financiering. De meeste ondernemers maken tegenwoordig gebruik van online boekhouden.

Mijnzzp.nl