Team Mijnzzp

Dakdekker

Heb je plannen om een eigen bedrijf te starten, maar beschik je niet over startkapitaal? In dat geval zijn er toch voldoende mogelijkheden om een onderneming te beginnen. Als je een fantastisch ondernemingsplan hebt, is er wellicht een optie om een zakelijke lening aan te vragen. Ontbreekt een dergelijk plan dan blijven er andere mogelijkheden over om met een eigen bedrijf van start te gaan. Ontdek hier wat de opties zijn.

Inhoudsopgave
Huur gereedschappen en machines
Online ondernemen

Huur gereedschappen en machines

Wil je als schilder, loodgieter of als timmerman een bedrijf starten dan heb je altijd gereedschappen nodig. Er zijn natuurlijk gereedschappen die je waarschijnlijk al hebt, maar ook die je niet hebt. Denk maar aan een steiger als je een huis aan de buitenkant moet schilderen. Die heb je als startende zzp’er als schilder niet nodig, want een steiger is gewoon te huur. Zo geldt dat ook voor allerlei andere soorten gereedschappen en machines. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een afkortzaag te huren als je een houten vloer gaat leggen. Je hoeft dan niet direct zelf te investeren en de huurkosten zijn door te berekenen in de prijs. Of als zakelijke kosten aftrekbaar.

Online ondernemen

Er zijn allerlei sectoren geschikt om een bedrijf te starten zonder startkapitaal. Bijvoorbeeld ook op het gebied van online ondernemen. Zo heb je de mogelijkheid om een dropshipping website te starten. Er is geen technische kennis nodig voor deze manier van online geld verdienen. Je start een webshop met dropshipping zonder eigen voorraad te hoeven hebben. Bovendien verzend je de bestellingen niet zelf, want dat doet de dropshipper waarmee jij een overeenkomst hebt. Dropshipping is voor allerlei artikelen beschikbaar. Onderscheid je van de concurrentie door in een nichemarkt te gaan zitten.

Een andere manier van online ondernemen zonder startkapitaal is door aan affiliate marketing te gaan doen. Op jouw website komen dan affiliate links en banners te staan. Bezoekers die via deze kanalen een aankoop doen of offerte aanvragen, leveren dan een vergoeding op. Hier is geen investering voor nodig, maar je dient dan wel zelf een website te maken en te vullen met interessante en relevante content.

zzp-er achter computerHet starten van een eigen bedrijf zonder startkapitaal is niet eenvoudig, maar niet onmogelijk.

Het is niet zo dat je voor alle start-ups moet beschikken over startkapitaal. In de meeste gevallen zul je creatief moeten zijn. Daarnaast zijn passie en motivatie net zo belangrijk.

Goed voorbereid starten als zzp'er:

Mijnzzp.nl