Team Mijnzzp

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een online verdienmodel dat alle ruimte biedt om er een bedrijf mee te starten. Je hebt een website nodig en gaat daarbij een samenwerking aan met een van de vele affiliate partijen of rechtstreeks met bedrijven. Het voordeel is dat je altijd een product of dienst kan uitzoeken die bij je interesse aansluit. Affiliate marketing is namelijk op allerlei gebieden mogelijk, variërend van vakanties tot verzekeringen en van wasmachines tot meubelen. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel, bouwt een website, regelt een affiliate partij en je kan van start.

Affiliate marketing als verdienmodel

Het doel van affiliate marketing is dat je diensten of producten van een ander bedrijf promoot, zoals op je eigen website. Het is overigens ook mogelijk om de promotie via social media of via een podcast verder vorm te geven. Je plaatst links of banners op je website van het adverterende bedrijf. Klikt een bezoeker bijvoorbeeld op de link en besluit deze om het product aan te schaffen dan verdien jij daar geld mee.

Bereik opbouwen

Er zijn veel ondernemers die geld willen verdienen met affiliate marketing. Het is daarom belangrijk om er vooral veel tijd en energie in te steken, wil je er een goede boterham aan verdienen. Het is bijvoorbeeld belangrijk zoveel mogelijk de doelgroep van de producten of diensten die je promoot te bereiken. Dit kan door je website voor de zoekmachine te optimaliseren, maar ook door van betaalde advertenties gebruik te maken.

Discipline en doorzettingsvermogen

Wil je als ondernemer met affiliate marketing er een maandelijks inkomen aan overhouden dan is het van groot belang om over doorzettingsvermogen te beschikken. Het geld komt niet van de ene op de andere dag binnenstromen. Het is nodig om constant bezig te zijn met de promotie van je eigen website. Dit vereist tevens de nodige discipline. Ben je er succesvol in dan is het altijd mogelijk om meer websites te starten. Of om meer producten en diensten van affiliate partijen op te nemen in je aanbod. Kijk ook naar de mate van concurrentie en probeer je te onderscheiden door een nichemarkt in te stappen.

Mijnzzp.nl