Team Mijnzzp

Schilder aan het werk

Er is veel vraag naar schilders en dat betekent dat er kansen liggen om te starten als zzp schilder. Misschien ben je wel in loondienst en wil je nu eindelijk voor jezelf beginnen. Of wil je beroep van schilder weer oppakken, maar wel als zelfstandig ondernemer. Om een schildersbedrijf te beginnen, zijn een aantal aandachtspunten van belang. Ontdek hier waar je rekening mee moet houden als je als schilder een eenmanszaak wilt starten.

Bedrijfsnaam en inschrijving Kamer van Koophandel

Er staat je niets in de weg om te starten als zzp schilder. Bedenk een bedrijfsnaam en schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Let erop dat je als je met een schildersbedrijf staat ingeschreven je verplicht moet meedoen met het pensioenfonds BPF Schilders. Naast de inschrijving is het ook handig om alvast een website te maken. Het is tenslotte belangrijk dat klanten je weten te vinden. Denk ook meteen aan de opzet van de administratie die je eventueel zelf doet of overlaat aan de boekhouder.

Bedrijfsauto kopen of zakelijk leasen

Je hebt als zzp schilder natuurlijk allerlei gereedschappen en materialen nodig om te vervoeren. Daarom dien je over een bedrijfsauto te beschikken. Er zijn mogelijkheden om als zzp schilder een bedrijfswagen te kopen of bijvoorbeeld een bestelauto zakelijk te leasen. Financial lease is ook mogelijk als je nog niet over jaarcijfers beschikt. Als je weinig budget hebt, is het niet direct nodig om alles aan te schaffen. Een rolsteiger is bijvoorbeeld ook op een eenvoudige manier te huren.

Reclame maken

Als zzp schilder wil je de dagen natuurlijk met zoveel mogelijk schilderwerk vullen. Daarom is het van belang om reclame te maken. Plaats ook gerust een advertentie in de lokale krant. Er zijn nog maar weinig schildersbedrijven die via een lokale krant reclame maken en daarom val je extra op.

Je website is ook een visitekaartje en deze moet vindbaar zijn in de zoekmachine. Maak bijvoorbeeld ook een account aan op Instagram en Facebook, waar je voor- en na foto’s laat zien. Om te starten als zzp schilder is het ook mogelijk om je te laten inhuren door een schildersbedrijf. Bijvoorbeeld als deze handen tekort komen. Of door een zzp schilder uitzendbureau.

zzp-erEr zijn binnen Nederland relatief veel schilders werkzaam als zzp'er. Zelfstandig werkende schilders hebben een bijzondere positie binnen de zzp markt.

Schilders zijn namelijk verplicht pensioen op te bouwen bij het pensioenfonds BPF Schilders.

Zo doen zzp'ers hun boekhouding:

Mijnzzp.nl