Team Mijnzzp

Yoga-instructeur

Er zijn in Nederland veel kleine ondernemers werkzaam als zzp'er. Deze zzp'ers zijn actief in alle denkbare vakgebieden en branches. Als zzp'er is het verstandig om te beschikken over een eigen website. Hiermee kun je de naamsbekendheid van je bedrijf op een goede manier onder de aandacht brengen bij je doelgroep. Ook kun je de eigen website gebruiken om reclame te maken voor je bedrijf. Het is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk om zelf een website te maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een eenvoudige WordPress website. Voor het maken van een WordPress website hoef je niet over ICT-kennis te beschikken. Vanzelfsprekend is het wel handig als je met computers kunt werken. Programmeerkennis is verder niet echt nodig.

Eigen website maken als zzp'er

Wanneer je als ondernemer werkzaam bent, is het aan te raden om over een eigen website te beschikken. Door middel van een eigen website, haal je in sommige gevallen wellicht ook nieuwe klanten binnen. Ook het netwerken door middel van de eigen website is sterk aan te raden. Zoals eerder omschreven is het maken van een eigen website vandaag de dag niet moeilijk meer. Wel kan het voor sommige zzp'ers belangrijk zijn om gebruik te maken van online marketing.

Wanneer je zelf geen kennis hebt van online marketing, is het verstandig om hiervoor iemand in te huren. Dit omdat er veel tijd in online marketing kan gaan zitten en omdat je deze tijd waarschijnlijk beter kunt besteden aan andere belangrijke zaken. Het effectief inzetten van online marketing betreft specialistische werkzaamheden. Vanzelfsprekend kun je ook zelf proberen om je doelgroep te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het adverteren op sociale media of aan het gebruiken van Google advertenties.

De online vindbaarheid van je website

Om ervoor te zorgen dat je website beter te vinden is binnen de verschillende zoekmachines, is het in de meeste gevallen nodig om zoekmachine optimalisatie toe te passen. Ook het plaatsen van waardevolle teksten is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Een andere manier om beter gevonden te worden, is door gebruik te maken van linkbuilding.

Linkbuilding inzetten

Naast dat de content op je website goed moet zijn, is het ook van belang dat je op de juiste manier gebruikmaakt van linkbuilding. Zo is het van belang dat je op je website voldoende interne links verwerkt. Door verschillende pagina’s op de juiste manier met elkaar te linken, bouw je meer autoriteit op met je website. Hierdoor zullen je pagina’s beter gevonden worden door Google.

Mijnzzp.nl