Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Yoga-instructeur

Tegenwoordig zijn er in Nederland erg veel zzp-ers. Deze zzp-ers zijn vaak in een bepaald vak gespecialiseerd. Echter kan het soms lastig zijn om aan opdrachten te komen. Het binnenhalen van opdrachten vraagt dan ook om hele andere skills. Veel zzp-ers stoppen hier liever niet al te veel tijd in en dat is logisch. Reclame is namelijk niet hetgeen waar zij verstand van hebben. Een manier om op een goede manier reclame te maken, is door gebruik te maken van een eigen website. Echter komt er bij het beheren en maken van een website een hoop werk kijken.

Een eigen website

Wanneer je als ondernemer werkzaam bent, is het aan te raden om een eigen site te hebben. Doormiddel van deze site, haal je nieuwe klanten binnen. Netwerken via een eigen site is dan ook sterk aan te raden. Echter is het dan wel van belang dat je site op orde is. Hierbij is de vindbaarheid en linkbuilding van belang. Wanneer je zelf geen verstand hebt van online marketing, is het niet aan te raden om hier zelf aan te beginnen. Dit omdat hier erg veel tijd in kan gaan zitten en je deze tijd waarschijnlijk beter kunt besteden. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om gebruik te maken van gastbloggen. Hierdoor hoef je zelf weinig tijd te stoppen in de content van de site.

De vindbaarheid van de site

Zoals in de vorige alinea is omschreven, is de vindbaarheid van groot belang. Wanneer niemand je site kan vinden, kun je ook niet netwerken met je site. Om ervoor te zorgen dat je site beter te vinden wordt, is het van belang dat je de site optimaliseert. Een SEO-optimalisatie, is dan ook noodzakelijk. Hierbij is het vooral van belang dat je voor jezelf duidelijk maakt waarop je gevonden wilt worden. Aan de hand hiervan kun je de content op je pagina op de juiste manier invullen. Mocht je zelf niet gespecialiseerd zijn in het schrijven van teksten, dan is gastbloggen als zzp de perfecte oplossing. Een andere manier om beter gevonden te worden, is door gebruik te maken van linkbuilding.

Linkbuilden

Naast dat de content op je site goed moet zijn, is het ook van belang dat je op de juiste manier gebruik maakt van linkbuilding. Zo is het van belang dat je op site interne links en backlinks verwerkt. Door verschillende pagina’s op de juiste manier met elkaar te linken, wordt je site eerder erkend door Google. Hierdoor zullen je pagina’s eerder gevonden worden op Google. Veel mensen die als zzp werken, stoppen weinig tijd in de online marketing. Hierdoor lopen ze veel klanten mis. Het is dan ook aan te raden om hier geen tijd en geld op te besparen. Dit omdat je de investering er meestal erg snel weer uit haalt.

Mijnzzp.nl