Team Mijnzzp

WordPress

Heb je als bedrijf nog geen website of ben je een startende ondernemer? Het zelf maken van een WordPress website is simpeler dan je wellicht denkt. Je hebt bijvoorbeeld geen kennis nodig van programmeertalen. WordPress websites zijn bovendien populair in gebruik en kent onder meer allerlei thema’s en gratis plug-ins om te gebruiken. Ontdek hier in een aantal praktische stappen hoe je een gelikte website maakt. Vergeet overigens niet om regelmatig je website te up-daten. Dit is onder andere belangrijk met betrekking tot de veiligheid van je website. Voor het maken van je eigen WordPress website is verder geen echte ICT-kennis nodig. Wel zul je moeten leren werken met het CRM-systeem

Leg eerst de domeinnaam vast

Het is als eerste aan te raden om een domeinnaam vast te leggen en de webhosting te regelen. Dat is nodig om je website live te zetten, waarbij je doorgaans een stukje van een server huurt. Er zijn allerlei webhostingbedrijven waar je terecht kunt en daarbij heb je de mogelijkheid er een uit te kiezen waar je gemakkelijk een WordPress website kan maken.

WordPress via hosting installeren

Het voordeel van WordPress webhosting is dat je direct van de gelegenheid gebruik kan maken om WordPress te installeren. Je kiest vervolgens een thema uit het gevarieerde aanbod dat natuurlijk aansluit bij je bedrijf, dienst of product.

Vul je website met content

De basis voor een WordPress website is er al en nu is het tijd om content toe te voegen en je huisstijl te bepalen. Het gekozen thema is bijvoorbeeld naar je eigen huisstijl om te zetten door kleuren en het lettertype te kiezen. Zo is het ook mogelijk je eigen logo toe te voegen. Het toevoegen van content is eenvoudig en kan onder meer bestaan uit teksten, afbeeldingen en filmpjes. Daarbij biedt WordPress het gemak om meteen ook rekening met SEO te houden door onder meer de meta description in te vullen.

SEO plug-in installeren

Het kan altijd beter met SEO en daarom is het aan te raden van de Yoast plug-in gebruik te maken. Deze plug-in voorziet in de mogelijkheid om zoekmachines te helpen om de pagina’s van je website te laten indexeren. Je kan overigens via lezen en instellingen op het dashboard zien of het vinkje voor de vindbaarheid is ingeschakeld. Met het installeren van de Yoast plug-in ben je er nog niet wat SEO betreft, want dat is een doorlopend proces dat aandacht nodig heeft.

Lees ook: WordPress plugins: wat wel of niet doen?

Mijnzzp.nl