Team Mijnzzp

Domeinnaam kiezen

Voor menig aantal zzp’ers vormt hun website zowat het belangrijkste verkoopkanaal. Dit zorgt ervoor dat er heel wat aandacht moet worden besteed aan niet alleen de website die wordt ontwikkeld, maar ook aan de domeinnaam waar gebruik van wordt gemaakt. Een goede domeinnaam is van cruciaal belang. Niet alleen moet de domeinnaam in één klap duidelijk maken om welke onderneming het gaat, daarnaast moet de domeinnaam ook eenvoudig te onthouden zijn. Ga jij ook aan de slag als nieuwe zzp’er en wil je graag met zekerheid de beste domeinnaam kunnen registreren? Dan is het zeker interessant om rekening te houden met de onderstaande tips.

Inhoudsopgave
Tip 1: Maak duidelijk waar je bedrijf voor staat
Tip 2: Een domeinnaam moet makkelijk te onthouden zijn
Tip 3: Registreer ook eventuele variaties van je domeinnaam

Tip 1: Maak duidelijk waar je bedrijf voor staat

Voor heel wat zzp’ers geldt dat ze gewoon hun bedrijfsnaam gebruiken als domeinnaam. Dat is natuurlijk perfect mogelijk. Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd interessant te zijn. Stel nu bijvoorbeeld dat je naam “Janssen” is en je ervoor kiest om Janssen.nl te registreren. Hoe moeten (potentiële) klanten dan precies weten wat je verkoopt of wat je aanbiedt? Je zou er dus ook aan kunnen denken om in je domeinnaam te verwerken welke producten je verkoopt of op welke sector je, je richt. Op die manier zal je kunnen vaststellen dat het meteen een stuk eenvoudiger wordt voor mogelijke klanten om te ontdekken waar jouw bedrijf zich nu exact op richt.

Tip 2: Een domeinnaam moet makkelijk te onthouden zijn

Voor heel wat zzp’ers geldt dat ze hun domeinnaam te complex maken. Op het eerste zicht is dat geen probleem, maar in de praktijk kan het dat wel degelijk zijn. Een domeinnaam moet namelijk door je (potentiële) klanten eenvoudig onthouden kunnen worden. Maak je domeinnaam dus niet te complex en zorg ervoor dat je klanten dit makkelijk kunnen onthouden. Het is ook niet raadzaam om leestekens in de domeinnaam te verwerken.

Tip 3: Registreer ook eventuele variaties van je domeinnaam

De derde tip is er één die behoorlijk omvangrijk is. Wanneer je een geschikte domeinnaam hebt gevonden en je die registreert als .nl kan het ook interessant zijn om even te kijken naar andere extensies. Vooral de .com extensie is er één die zeer interessant kan zijn. Richt je, je met jouw bedrijf op de Europese markt? Dan zou je ook kunnen kiezen voor het registreren voor een .eu domeinnaam. Ben je van plan om je product of dienst ook op de Belgische markt aan te bieden? Vergeet dan ook niet om de Belgische extensie te registreren, etc. Het laatste wat je wil is dat een mogelijke concurrent jouw naam gaat gebruiken voor zijn eigen onderneming. Door op dit vlak je voorzorgen te nemen en zoveel mogelijk extensies vast te leggen kan je dit voorkomen.

Denk naast bovenstaande ook bij jezelf welke eventuele producten of diensten gerelateerd zijn aan jouw onderneming. Ben je bijvoorbeeld een schilder en is de domeinnaam schilder.nl vrij? Dan spreekt het voor zich dat deze voor jou potentieel zeer interessant kan zijn. Het registreren van extra domeinnamen en deze koppelen aan jouw domeinnaam zorgt er niet voor dat je hoger komt in Google. Wel kan je op deze manier mogelijk rekenen op meer verkeer naar je website terwijl je tegelijkertijd ook de concurrentie een stap voor bent. Zo sla je twee vliegen in één klap. Er zijn redelijk veel ondernemers die gebruikmaken van extra domeinnamen.

Mijnzzp.nl