Team Mijnzzp

Online verkopen

Heb je een geweldig product dat je online wilt verkopen dan zijn daartoe allerlei mogelijkheden beschikbaar. Er is bijvoorbeeld een mogelijkheid om dat via een eigen webshop te doen, maar er zijn ook andere online platforms beschikbaar. Je hebt ook niet per se direct een eigen webshop nodig als je een eigen product wilt verkopen. Dat kan namelijk ook via een marktplaats of via een groter online platform waar producten van allerlei winkels en bedrijven te koop zijn. Je hoeft in dat geval niet direct een eigen webshop te laten maken en dat scheelt geld. Het is bovendien ook mogelijk om te starten als dropshipper.

Inhoudsopgave
Maak een plan voor je webshop
Selecteer de ideale platforms

Maak een plan voor je webshop

Wil je low budget starten met de online verkoop dan is het maken van een goed plan onontbeerlijk. In het plan beschrijf je welk product je online te koop aanbiedt en omschrijf je de doelgroep. Zo is het ook van belang om te vermelden waar de doelgroep zich bevindt of van welke online platforms je doelgroep gebruikmaakt. Bijvoorbeeld van marktplaats of van een hobby-marktplaats, social media of een groot online warenhuis. Doe daarbij ook een concurrentieonderzoek om te kijken hoe je directe concurrenten de online verkoop aanpakken. Daar kan je namelijk veel van leren.

Neem verder de tijd om het financiële plaatje duidelijk te krijgen, zoals bepalen hoeveel geld je nodig hebt om de inkoop van producten te financieren. Of als je de producten zelf maakt, vast te stellen wat de kosten zijn van de inkoop van materialen. Een goed plan is een stevig fundament om met de verkoop van online-producten te starten en kost je alleen tijd en geen geld.

Selecteer de ideale platforms

Er zijn echt veel meer online platforms dan je wellicht denkt die geschikt zijn om producten online te verkopen. In de eerste plaats zijn er natuurlijk al verschillende marktplaatsen. Ben je van plan om handgemaakte producten te verkopen dan zijn marktplaatsen daar ideaal voor. Dat geldt eveneens voor social media platforms als Facebook en Instagram. Zo is het ook mogelijk een TikTok serie met filmpjes te starten of op YouTube iedereen kennis te laten maken met jouw producten. Selecteer eventueel meerdere kanalen om direct low budget met de online verkoop van je product te starten.

Mijnzzp.nl