Team Mijnzzp

Ondernemer

Ben je als ondernemer nog niet actief op Instagram? Dan laat je een mooie kans liggen om je doelgroep op een efficiënte manier te bereiken. Het platform is populair en is voor alle gebruikers een bron van inspiratie. Op Instagram staan foto’s en video’s van particulieren die daarmee laten zien wat hen bezighoudt. Ook zijn er veel bedrijven die al met succes gebruikmaken van dit platform om in contact te komen met de achterban. Het versterkt de betrokkenheid bij je merk, product of bedrijf onder de volgers. Het platform is voor allerlei bedrijven geschikt, variërend van kapperszaken tot bloemen zaken en van restaurants tot specialiteitenwinkels. Ontdek hier hoe je het platform inzet voor je bedrijf.

Maak een Instagram-account aan

Je download de Instagram-app via de App Store of via Google Play of via Windows Phone Store. Open de app en registreer je met je e-mailadres. Heb je al wel een Facebook-account? Dan is het ook mogelijk je daarmee aan te melden. Bij de registratie met een e-mailadres kies je een gebruikersnaam en wachtwoord. Maak wel de keuze voor een zakelijk account, want je gaat natuurlijk met je bedrijf op Instagram.

Instagram: stel je doel vast

Er zijn verschillende doelen om het platform te gebruiken voor je merk, product, bedrijf of dienst. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in te zetten op awareness. Zo heb je ook de optie om klanten als ambassadeur te laten optreden. Bijvoorbeeld door een foto van hen te plaatsen als zij een product bij je hebben gekocht. Dat straalt blijheid en tevredenheid uit. Een ander doel is om er heel gericht leads mee te genereren. Maak daarbij gebruik van de juiste hashtags, want bij Instagram zijn lange teksten overbodig. Het is ook mogelijk om eerst volgers te krijgen en dan pas daarna je strategie vast te leggen.

Tips voor succesvol gebruik van Instagram

Het is aan te raden om je bedrijfsnaam of merknaam als gebruikersnaam te registreren. Dat is goed voor de herkenbaarheid. Verder is het aan te bevelen om je profiel op openbaar te zetten om veel volgers te krijgen. Koppel een link van je website aan je profiel om meer bezoekers te krijgen en voeg ook een locatie toe als je foto’s plaatst.

Mijnzzp.nl