Team Mijnzzp

YouTube logo

Het platform YouTube is nog altijd het grootst als het om video’s gaat en is een populair social media kanaal. Het bereik is wereldwijd enorm groot en dat biedt kansen voor jou als ondernemer. Er zijn in Nederland nog maar weinig ondernemers die echt op een succesvolle manier gebruikmaken van YouTube. Dat kan beter, want het platform biedt ondernemers op allerlei manieren kansen het bereik te vergroten. Het moet gezegd dat het niet heel gemakkelijk is om succesvol te zijn op dit platform. Instagram is wat dat betreft net wat eenvoudiger in te zetten net als Facebook. Als je echter even doorzet en weet hoe het moet, is YouTube succesvol voor je onderneming in te zetten.

Inhoudsopgave
Plaats lange filmpjes
YouTube inzetten als zoekmachine
YouTube: groei uit tot autoriteit

Plaats lange filmpjes

Er zijn meerdere platforms waar de tijd van video’s zich beperkt tot maximaal een minuut. Op YouTube is het juist belangrijk om langere video’s te posten. Denk daarbij aan een filmpje van ongeveer vier minuten. Het is namelijk op dit platform een doel om kijktijd te scoren bij bezoekers. Het is ook mogelijk om lange video's te plaatsen op YouTube. Bovendien voorspelt het platform voor bezoekers welke filmpjes voor hen interessant zijn. Er zijn overigens steeds meer ondernemers die gebruikmaken van YouTube.

YouTube inzetten als zoekmachine

YouTube is meer dan alleen een videokanaal. Het is namelijk ook een grote zoekmachine, waar niet alles om vermaak draait. Het platform is bij uitstek geschikt om bezoekers antwoord op een vraag te geven. Als loodgieter heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te voorzien in een oplossing in een probleem. Bijvoorbeeld als de spoelbak van een toilet steeds doorloopt. Maak een filmpje van hoe je het probleem in de praktijk stap voor stap oplost om bezoekers aan te trekken. Ook video podcasts komen steeds vaker voor op YouTube.

YouTube: groei uit tot autoriteit

Er zijn veel verschillende soorten bedrijven die YouTube kunnen benutten om tot autoriteit uit te groeien. Denk maar aan een hovenier die in filmpjes antwoord geeft op vragen die met tuinieren te maken hebben. Die bijvoorbeeld laat zien wanneer en hoe je een heg moet snoeien of hoe je een tuin winterklaar maakt. Zo is YouTube ook in te zetten als je in de zakelijke dienstverlening zit. Bijvoorbeeld door een juridisch onderwerp aan de kaak te stellen en dat te combineren met een persoonlijke vlog. Om succes te boeken op YouTube is het wel van belang om vol te houden en regelmatig filmpjes te posten.

Mijnzzp.nl