Team Mijnzzp

Instagram

Instagram is een efficiënt marketinginstrument dat in te zetten is om meer volgers te krijgen en meer kopers te realiseren. Heb je nog geen zakelijk account? Begin dan met het aanmaken van een bedrijfsaccount dat ideaal is om zakelijke doelstellingen te behalen. Een bedrijfsaccount heeft onder meer als voordeel dat er op de profielpagina een contactknop aanwezig is. Op deze manier is je bedrijf rechtstreeks te benaderen. Daarnaast bieden Instagram statistieken inzicht in hoe je bedrijfscontent wordt bekeken. Verder ontdek je ook wat het beste tijdstip is om bijvoorbeeld een post te plaatsen.

Inhoudsopgave
Focus je op een doelstelling
Creëer unieke content
Volg ook anderen

Focus je op een doelstelling

Het is goed om te weten dat je met Instagram verschillende doelen kan nastreven. Bepaal voor jezelf wat de doelstelling moet zijn. Bijvoorbeeld het vergroten van je naamsbekendheid en zoveel mogelijk nieuwe volgers te krijgen. Heb je al een bedrijfsaccount op Instagram dan kan het ook een doel zijn om de relatie met alle volgers te versterken. Het is daarbij aan te raden om de doelstelling meetbaar en concreet te maken. De statistieken zorgen daarbij voor inzicht.

Creëer unieke content

Er zijn verschillende vormen van content die perfect zijn om op Instagram te delen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je kennis te verspreiden. Zo kan je ook inspirerende content vertonen of het persoonlijke verhaal van je bedrijf vertellen. Uiteraard is het daarbij van belang om unieke content te maken. Bij het verspreiden van kennis is het bijvoorbeeld mogelijk om je volgers van praktische tips te voorzien. Bijvoorbeeld door het onder de aandacht brengen van een product met een unieke afbeelding. Bij het vertellen van het persoonlijke verhaal is het aan te raden om in te spelen op de emoties van de volgers.

Volg ook anderen

Om het bedrijfsaccount op Instagram zo succesvol mogelijk te maken, is het ook van belang om anderen te volgen en actief te zijn. Bijvoorbeeld door te reageren op relevante berichten van anderen in je eigen branche. Uiteraard is het eveneens van belang om te reageren op berichten van eigen volgers. Op deze manier vergroot je de betrokkenheid bij je bedrijf. Een opening tot interactie is mogelijk als je volgers zelf een vraag stelt.

Mijnzzp.nl