Team Mijnzzp

Social media

Wil je meer volgers op social media? Lees dan deze tips! We bespreken onder andere hoe je een goede strategie kunt bedenken, welke kanalen het beste bij jouw bedrijf passen en hoe je het engagement kunt verhogen. Het allerbelangrijkste is om eerst aan je strategie te werken. Ook het inspelen op je doelgroep maakt hiervan een belangrijk onderdeel uit.

Inhoudsopgave
Een goede strategie is het halve werk
Welke kanalen passen bij jouw bedrijf?
Engagement verhogen
Waarom krijg je niet meer volgers?
Waarom wil je meer volgers?
Deel berichten van andere mensen en/of merken
Organiseer een actie of wedstrijd
Volgers op YouTube krijgen
Volgers die ook converteren
Kwaliteit boven kwantiteit

Een goede strategie is het halve werk

Als je meer volgers wilt op social media, is het belangrijk dat je een goede strategie bedenkt. Wat wil je bereiken met social media? Wil je simpelweg meer zichtbaarheid? Of wil je ook echt meer verkopen? Zodra je weet wat je wilt bereiken, kun je gaan bedenken welke kanalen het beste bij jouw bedrijf passen.

Welke kanalen passen bij jouw bedrijf?

Niet elk social media kanaal is geschikt voor elk bedrijf. Zo is LinkedIn beter geschikt voor B2B bedrijven, terwijl Instagram juist heel goed werkt voor consumenten. Het is dus belangrijk dat je weet op welke kanalen jouw doelgroep zit. Als je eenmaal weet op welke social media kanalen je wilt gaan inzetten, kun je gaan nadenken over hoe je het engagement kunt verhogen.

Engagement verhogen

Engagement is het aantal mensen dat reageert op jouw berichten. Hoe hoger je engagement, hoe meer mensen je bereikt met je bericht. Er zijn verschillende manieren om de betrokkenheid te verhogen. Een manier is om vragen te stellen in je bericht, zodat mensen eerder geneigd zijn om te reageren. Ook kun je prijsvragen houden of een call-to-action gebruiken in je berichten.

Waarom krijg je niet meer volgers?

Ben je al langer actief op social media en krijg je nog steeds niet het resultaat dat je wilt? Dan is het misschien tijd om na te gaan waarom dit zo is. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken:

  • Je bent niet actief genoeg;
  • Je hebt niet genoeg variatie in je content;
  • Je hebt geen duidelijke strategie;
  • Je bent niet inspirerend genoeg;
  • Je doelgroep is niet groot genoeg;
  • Je hebt te maken met veel concurrenten.

Als je weet waar het probleem ligt, kun je er iets aan doen. Misschien moet je wat meer tijd besteden aan social media of wat meer variatie in je content aanbrengen. Het is belangrijk om hierbij steeds je strategie in gedachten te houden, zodat je weet welke kant je op wilt.

Waarom wil je meer volgers?

Niet iedereen maakt op dezelfde manier gebruik van social media. Sommige mensen willen simpelweg een groter bereik, zodat ze meer mensen kunnen bereiken met hun berichten. Anderen willen juist meer interactie en een hechte community opbouwen rondom hun bedrijf of merk. Een ander doel kan weer zijn het worden van influencer, zodat je invloed kunt uitoefenen op een groot aantal mensen.

Deel berichten van andere mensen en/of merken

Een simpele, maar effectieve manier om meer volgers te krijgen is het delen van berichten van andere mensen of merken. Hierbij is het wel belangrijk dat je bedenkt waarom jij dit bericht deelt en of het ook echt bij je past. Als je dit doet, ben je namelijk niet alleen aan het delen van interessante content, maar ook aan het laten zien wie jij bent en wat voor merk of bedrijf je hebt. Dit is een goede manier om meer volgers en engagement te krijgen van mensen die ook geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf of merk.

Organiseer een actie of wedstrijd

Een andere manier om je volgers te laten groeien is door acties of wedstrijden te organiseren. Dit kan een simpele prijsvraag zijn, maar ook een meer uitgebreide wedstrijd met verschillende prijzen. Het is belangrijk dat je hierbij duidelijk maakt wat de mensen moeten doen om kans te maken op een prijs. Ook is het handig als je een deadline instelt, zodat er een gevoel van urgentie ontstaat. Dit is een goede manier om mensen te laten weten dat je bestaat en wat je doet, zodat ze ook echt geïnteresseerd raken in jouw bedrijf of merk.

Volgers op YouTube krijgen

Er zijn redelijk veel mensen die YouTube vergeten als social media kanaal, maar dit is zeker een kanaal waar je volgers mee kunt opbouwen. Het is belangrijk dat je hierbij wel duidelijk bent over wat voor soort content je gaat maken en hoe vaak je gaat uploaden. Als je dit doet, kunnen mensen namelijk eerder beslissen of ze geïnteresseerd zijn in jouw content en of ze je willen volgen. Ook is het belangrijk dat je interessante en unieke content maakt, zodat mensen echt iets hebben om naar toe te kijken. YouTube is de tweede grootste zoekmachine na Google, dus als je hier gebruik van maakt, kun je echt een groot bereik opbouwen.

Volgers die ook converteren

Als je bedenkt waarom je meer volgers wilt, is het ook belangrijk om te kijken naar de volgers die je al hebt. Het is namelijk zo dat niet alle volgers even interessant zijn voor jouw bedrijf of merk. Sommige volgers zijn alleen geïnteresseerd in de content die je deelt en hebben geen interesse om te converteren naar een klant. Andere volgers daarentegen zijn wel geïnteresseerd in jouw bedrijf of merk en zullen waarschijnlijk converteren tot een nieuwe klant.

Kwaliteit boven kwantiteit

Bij social media gaat het er niet alleen om hoeveel volgers je hebt, maar ook om de kwaliteit van deze volgers. Het is belangrijk dat je hierbij niet alleen kijkt naar het aantal volgers, maar ook naar andere factoren zoals hoe vaak ze je berichten liken of delen. Ook is het belangrijk om te kijken naar hoeveel mensen er actief zijn op jouw social media kanalen en hoeveel interactie er is tussen jou en je volgers. Als je meer kwalitatieve volgers hebt, zullen ze ook eerder converteren tot nieuwe klant.

zzp-er aan het werkHet krijgen van meer volgers is meestal niet eenvoudig. Het is daarom belangrijk om eerst je doelgroep te bepalen.

Ook is het belangrijk om de betrokkenheid en interactie te vergroten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld acties bedenken.

Mijnzzp.nl