Team Mijnzzp

Cadeau

Het aanbieden van cadeaubonnen biedt kleine bedrijven de gelegenheid de omzet een extra boost te geven. Dat is mogelijk als je een webshop hebt, maar ook als je als zzp'er een dienst aanbiedt. Er zijn verschillende redenen waarom cadeaubonnen als efficiënt marketinginstrument te boek staan. Het is bijvoorbeeld een manier om nieuwe klanten aan te trekken en om de binding met klanten te versterken. Bovendien is het goed voor de cashflow, want met de aanschaf van een cadeaubon komt er natuurlijk geld binnen.

Cadeaubonnen met een thema

Een van de mogelijkheden is om cadeaubonnen met een thema aan te bieden. Als je een schoonheidssalon hebt, is het gemakkelijk om er een beauty thema aan te koppelen. In de horeca doen cadeaubonnen voor het diner het goed en zo zijn er allerlei thema’s te bedenken waar een cadeaubon aan is te linken.

Maak de cadeaubonnen zichtbaar en vindbaar

Als je begint met het aanbieden van cadeaubonnen is het belangrijk dat deze zichtbaar en vindbaar zijn. Geef de cadeaubonnen een prominente plek op je website en maak deze bijvoorbeeld zichtbaar in een banner. Vermeld het nieuws over de cadeaubonnen ook op social media met een link naar je website. Ontvangen je klanten regelmatig een nieuwsbrief dan neem je het nieuws over de cadeaubonnen op in het bericht.

Leuke verpakking cadeaubon

Cadeaubonnen zijn bedoeld om cadeau te geven, zoals op een verjaardag of voor een andere gelegenheid, zoals kerst. Maak er daarom ook echt een cadeautje van met een leuke verpakking eromheen. Dat maakt een cadeaubon net even wat meer persoonlijker. Verder is het van belang om het bestelproces simpel te houden, zodat potentiële kopers niet vastlopen tijdens het bestelproces. Maak bijvoorbeeld op je website een eenvoudig bestelformulier en kies voor een simpele betaaloptie als iDEAL. Dan is de aankoop zo geregeld.

Overigens is het aan te raden om de cadeaubonnen aan te laten sluiten op je huisstijl om daarmee ook weer de herkenbaarheid van je bedrijf te vergroten. Er zijn allerlei ideeën om een cadeaubon op meerdere manieren te gebruiken, zoals met een spaaractie, waarbij er zoveel stempels behaald moeten worden om een cadeaubon te ontvangen.

Mijnzzp.nl