Team Mijnzzp

Huisstijl ontwerpen

Een zzp'er met een eigen huisstijl onderscheidt zich ten aanzien van andere ondernemers. Bovendien is er sprake van het vergroten van de herkenbaarheid door als zzp'er een eigen huisstijl te creëren. Een huisstijl is het beste te omschrijven als de uitstraling van een bedrijf op het gebied van kleur, tekst en design. De stijl uit zich daarbij op verschillende manieren, zoals onder meer met een herkenbaar bedrijfslogo, bedrijfskleding in huisstijl en belettering op voertuigen. Het gebruiken van een duidelijke huisstijl kan enorm helpen bij het opbouwen van naamsbekendheid. Zorg er wel voor dat je gebruikmaakt van een professioneel ontwerp. Er zijn ook veel bedrijven die hierbij kunnen helpen.

Inhoudsopgave
Voordeel eigen huisstijl
Zichtbaar origineel
Ontwerp huisstijl uitbesteden

Voordeel eigen huisstijl

Het ontwikkelen van een eigen huisstijl voorziet in het opbouwen van een bedrijfsimago onder alle soorten doelgroepen. Het gaat daarbij niet alleen om de herkenning bij bestaande klanten, maar ook bij leveranciers en bij prospects. In een concurrerende branche is het altijd van belang om je als zzp'er te onderscheiden. Een eigen huisstijl draagt daaraan bij.

Bovendien is de eigen huisstijl zover door te voeren als je wilt, van herkenbare visitekaartjes tot een lichtbalk op een bedrijfspand. Of van een bestelbus met belettering tot poloshirts of een complete kledinglijn. Zo is het ook mogelijk om mokken te bedrukken met het logo net als pennen en zelfs suikerzakjes. Ook als zelfstandig ondernemer is een eigen huisstijl belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de herkenbaarheid van de bedrijfswagen.

Zichtbaar origineel

Er zijn natuurlijk enorm veel bedrijven die een eigen huisstijl hebben ontwikkeld. Daarom is het belangrijk om met de eigen huisstijl op te vallen. Dat kan onder meer door zichtbaar origineel te zijn met een uniek ontwerp. Iedereen kent inmiddels wel het logo met de appel van Apple. Dat is een zichtbaar origineel logo, maar ook voor iedereen herkenbaar. De kracht van de herkenbaarheid speelt daarom ook een belangrijke rol.

Ontwerp huisstijl uitbesteden

Heb je als zzp'er plannen om met je bedrijf te groeien en grootse plannen dan is het wellicht aan te raden om het ontwerpen van je huisstijl uit te besteden. Als je dat vanaf het begin goed aanpakt dan heb je daar de rest van de tijd dat je ondernemer bent profijt van. Mocht je zelf heel creatief zijn, dan is het uiteraard ook mogelijk om de ontwikkeling van de huisstijl dicht bij jezelf te houden. Vraag dan in je omgeving om feedback voordat je de huisstijl definitief maakt.

Eenvoudig de boekhouding regelen

Boekhouden en factureren op een manier die je begrijpt? Maak het jezelf gemakkelijk als zzp'er!

Maak gebruik van een boekhoudprogramma speciaal gemaakt voor zzp'ers.

Lees ook ons artikel: de 10 marketing en reclame tips voor zzp-ers

Mijnzzp.nl