Team Mijnzzp

Snelweg

In het verleden waren visitekaartjes voor ondernemers onmisbaar, maar hoe zit dat in het digitale tijdperk? Het is de vraag of het nog altijd belangrijk is om als ondernemer over visitekaartjes te beschikken. Om daar antwoord op te geven, is het eerst van belang om te kijken welke voordelen in deze tijd nog aan verbonden zijn. Zo krijg jij als zzp’er een goed beeld van de exposure die visitekaartjes hebben. Misschien dat je dan ook overstag gaat en als nog besluit om visitekaartjes voor je bedrijf te laten maken.

Inhoudsopgave
Snelle overdracht van gegevens
Visitekaartje als promotiemateriaal
Kernboodschap uitstralen

Snelle overdracht van gegevens

Stel dat je op een netwerkbijeenkomst bent en je komt in contact met een interessante partij. Dan is het natuurlijk mogelijk om telefoonnummers uit te wisselen of de naam van je website te geven. Het is echter gemakkelijker en sneller om even een visitekaartje te pakken en te overhandigen. Je geeft daarmee een persoonlijke en fysieke boodschap af. De andere partij heeft al je gegevens zo bij de hand.

Visitekaartje als promotiemateriaal

Er is nog een reden verbonden aan het belang van visitekaartjes. Deze dienen namelijk ook gewoon als promotiemateriaal voor je bedrijf. Het is overigens wel aan te raden om professionele visitekaartjes te laten maken en niet voor een gratis optie te kiezen. In dat geval staat er reclame op de achterkant en daarmee doe je eigenlijk de professionele uitstraling van je bedrijf teniet. Verder is het aan te raden om je bedrijf er goed op naar voren te laten komen, zoals door met de kleurstelling en logo rekening te houden.

Kernboodschap uitstralen

Een visitekaartje dient ook als een prima middel om de kernboodschap van je bedrijf weer te geven. Maak er ruimte voor vrij op het kaartje. De ontvanger kan meteen zien waar jij met je bedrijf voor staat. De kernboodschap hoeft geen lange zin te zijn, maar is ook krachtig samen te vatten in een quote of in een aantal woorden. Wees daar creatief in, zodat de kernboodschap ook blijft hangen. Het mag duidelijk zijn dat het tijdperk van visitekaartjes nog lang niet voorbij is en zeker nog voordelen biedt. Het is ook mogelijk om op andere manieren je bedrijf te promoten. Denk bijvoorbeeld aan het laten bedrukken van reclamepennen.

Mijnzzp.nl