Team Mijnzzp

Glasgraveerder

Het is als startende zzp’er, maar ook voor ondernemers die al langer bezig zijn belangrijk om een klantenstroom te krijgen en te houden. Daar zijn een aantal marketinginstrumenten voor beschikbaar die als basis dienen. Het gaat hier vooral om online marketing die op een eenvoudige en voordelige manier is in te zetten. Ontdek hier wat de primaire marketingtips voor zzp’ers zijn.

1. Maak een website voor je bedrijf

Er zijn ook in dit digitale tijdperk nog ondernemers die geen eigen website hebben. Dat is een van de grootste gemiste kansen, want online vindbaarheid is van groot belang. Het maakt niet uit of je een klusbedrijf hebt of personal trainer bent. De website van je bedrijf is de basis, waarop jij je bedrijf presenteert en uitleg geeft. Het is bovendien een middel om bezoekers met jou in contact te laten komen.

2. Pas SEO en Search Engine Advertising toe

SEO is onder meer verbonden aan je website en dat geldt eveneens voor Search Engine Advertising. Bij de toepassing van SEO zorg je ervoor dat er organisch verkeer naar je website komt. Bij Search Engine Advertising gaat het juist om het betaald adverteren in de zoekmachine. Het doel van SEO is om hoger in Google te komen met je website en Search Engine Advertising dient voor extra exposure en om gericht verkeer naar je website te trekken.

3. Maak gebruik van social media

Een van de andere primaire marketingtips voor ondernemers is om van social media gebruik te maken. Hiermee is het namelijk mogelijk om op een eenvoudige manier de naamsbekendheid van je bedrijf of product te vergroten. Open je een kapperszaak? Maak dan foto’s van de mooiste kapsels die je creëert en zet deze op Instagram. Open je een winkel? Kom dan met een openingsaanbieding die je op social media plaatst om klanten naar je winkel te trekken. Social media zijn bovendien perfect om in contact te komen met je doelgroep en daarmee te communiceren.

4. Zet email marketing in

Email marketing is ideaal om toe te passen als je bijvoorbeeld een klant hebt die een product of dienst heeft afgenomen. Het is mogelijk om berichten via e-mail te personaliseren, zodat je de e-mail afstemt op de behoefte van de klant. Er zijn veel ondernemers die gebruikmaken van email marketing. Dit is een effectieve en niet kostbare methode om gebruik te maken van marketing.

Mijnzzp.nl