Team Mijnzzp

Fietstaxi

De naamsbekendheid van een bedrijf bepaalt voor een deel het beslisgedrag. Bedrijven met een bekende naam hebben wat dat betreft een voordeel. Grote ondernemingen besteden veel geld aan het vergroten van de naamsbekendheid. Een dergelijk budget hebben de meeste kleine ondernemers niet. Toch is het mogelijk om op een aantal manieren zonder al te grote investering de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Ontdek hier hoe je dat het beste aanpakt.

Zet social media in

Een hele eenvoudige manier om de naamsbekendheid te vergroten is door social media te gebruiken. Het is wel handig om te kijken waar jouw doelgroep zit, want daar draait het allemaal om. Instagram is een populair kanaal, maar dat geldt eveneens voor YouTube net als voor LinkedIn en Facebook. Ook TikTok is een kanaal dat te gebruiken is om je naamsbekendheid te vergroten. De meeste ondernemers maken tegenwoordig op verschillende manieren gebruik van social media.

Het potentiële bereik is enorm groot als je social media inzet. Het is wel belangrijk dat je regelmatig actief bent. Als je budget beschikbaar hebt, is het aan te raden om je aanwezigheid te versterken met een gerichte advertentiecampagne. Het is uiteraard belangrijk dat je de doelgroep ook binnenhaalt. Daarom is het aan te raden om een website te hebben. Zorg ervoor dat je website goed online vindbaar is. Ook dat draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van zoekmachine optimalisatie.

Gebruik promotiemateriaal

Het is op microniveau en lokaal niveau ideaal om promotiemateriaal te gebruiken om je naamsbekendheid te vergroten. Heb je bijvoorbeeld net een eetcafé geopend? In dat geval is het aan te raden om promotiemateriaal in te zetten. Bijvoorbeeld door in de directe omgeving flyers in de brievenbussen te laten bezorgen. Combineer de flyer met een kortingsactie om het aantrekkelijk te maken naar je eetcafé te komen. Uiteraard is het laten bezorgen van een folder ook interessant voor andere bedrijven.

Denk maar aan klusbedrijven die een klantenkring willen opbouwen. Promotiemateriaal is er in allerlei vormen. Het is bijvoorbeeld ook handig je naamsbekendheid te vergroten met ouderwetse visitekaartjes. Of met bedrukte pennen of andere hebbedingetjes. Verder doen relatiegeschenken het natuurlijk ook altijd goed en leveren die een bijdrage aan je naamsbekendheid. Er zijn dus veel verschillende manieren om je bedrijf extra onder de aandacht te brengen.

Mijnzzp.nl