Team Mijnzzp

Linked-in logo

Er zijn allerlei manieren om je als bedrijf online te profileren. Zo zet je met een LinkedIn bedrijfspagina je bedrijf beter op de kaart. Het zakelijke netwerk biedt bovendien het gemak om je netwerk online op een eenvoudige manier uit te breiden. Daarnaast is het een netwerk dat zich perfect leent om je bedrijf te presenteren. Verder is LinkedIn ook ideaal om je eigen medewerkers aan de LinkedIn bedrijfspagina te koppelen. Bekijk hier een aantal tips om je bedrijfspagina op het sociale netwerk optimaal in te richten. Ook als zzp'er is LinkedIn te gebruiken om de naamsbekendheid te vergroten.

Inhoudsopgave
Plaats een opvallende banner op je bedrijfspagina
Verspreid content op het netwerk
Laat geen functionaliteit onbenut

Plaats een opvallende banner op je bedrijfspagina

Het is natuurlijk de bedoeling om op te vallen met je bedrijfspagina op LinkedIn. Het is daarom ook van belang om voor een opvallende banner te kiezen. Het mag natuurlijk ook een mooie achtergrondfoto zijn. Of wees creatief en origineel en maak een collage om daarmee indruk te maken op je bedrijfspagina. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om je eigen profielfoto te gebruiken.

Verspreid content op het netwerk

Het zakelijke netwerk is een geweldig platform om content te verspreiden. Met het aanbieden van content dat gerelateerd is aan je eigen vakgebied laat je zien dat je een autoriteit bent. Het is handig om een contentstrategie op te stellen, waarin je de doelgroep vermeldt net als het doel en de realisatie. Met de juiste content kun je veel extra bezoekers aantrekken.

Laat geen functionaliteit onbenut

LinkedIn biedt een breed scala aan functionaliteiten, zodat het platform zich niet beperkt tot het vergroten van je netwerk. Een leuk voorbeeld van een functionaliteit is ‘Employee Notifications. Je hebt dan de mogelijkheid om het personeel binnen je bedrijf periodiek van een nieuwsupdate te voorzien. Bij het aannemen van nieuwe medewerkers maak je dat kenbaar door van ‘Celebrate Team Moments’ gebruik te maken.

Verdiep je maar eens verder in alle mogelijkheden die een LinkedIn bedrijfspagina biedt. Betrek de medewerkers in je bedrijf er ook bij, want zij hebben ook een eigen netwerk en aangeboden content verspreidt zich zo nog sneller. Het is wel belangrijk om regelmatig actief te zijn en te blijven op het zakelijk netwerk. In dat geval zet je jouw bedrijf namelijk goed op de kaart met je professionele LinkedIn bedrijfspagina. Zoals eerder omschreven kan LinkedIn ook voor zzp'ers belangrijk zijn.

Mijnzzp.nl