Team Mijnzzp

Profielfoto maken

Er zijn veel zzp'ers die gebruikmaken van social media om contact te leggen en te houden met de doelgroep. Ook een website maakt deel uit van de marketingstrategie om klanten binnen te halen. Het is daarbij belangrijk om zorgvuldig een profielfoto te kiezen, want je bedrijf, dat ben jij. Kies dus niet voor de eerste de beste profielfoto die je tegenkomt, zoals een vrolijke vakantiefoto. Neem liever even de tijd om een foto te kiezen die uitstraalt wie je bent en waar je met je bedrijf voor staat.

Inhoudsopgave
Foto op social media
Maak het onderscheid
Wat is een perfecte profielfoto?

Foto op social media

Foto’s spelen een belangrijke rol op social media, zoals op Instagram, maar ook op LinkedIn als zakelijk social media kanaal. Een eerste indruk valt maar één keer te maken en daarom is het zo belangrijk om op social media van een goede profielfoto gebruik te maken. Een onduidelijke foto of afbeelding laat zien dat je niet echt zorgvuldig te werk bent gegaan. Dat kan ook wat zeggen over jou en de manier waarop je met je onderneming bezig bent. Bovendien zorgt een goede afbeelding ervoor dat de likeability stijgt. Het is niet voor niets dat er ondernemers zijn die speciaal voor een profielfoto voor digitaal gebruik naar een professionele fotograaf gaan.

Maak het onderscheid

Je kan als zzp'er jezelf laten zien door een goede profielfoto te gebruiken. Daarmee maak je het onderscheid. Het is ook heel goed mogelijk om rekening te houden met dat wat je wilt uitstralen met je bedrijf. Een zzp'er in de creatieve sector kan bijvoorbeeld eerder een combinatie van kleuren gebruiken dan een accountant.

Wat is een perfecte profielfoto?

Een perfecte profielfoto voor zzp'ers is in elk geval een foto waar je gezicht heel duidelijk op te zien is. Dus een afbeelding die niet te veraf, maar zeker ook niet te dicht bij is genomen. De achtergrond dient daarbij niet af te leiden van de foto. Het is wel mogelijk om daarmee te spelen door bijvoorbeeld bruine ogen te benadrukken met een achtergrond in een lichte en neutrale kleurtint. Of een achtergrondkleur, waarbij de ogen er echt uitspringen. Laat iemand anders de foto nemen en gebruik daarvoor geen selfie.

Mijnzzp.nl