Team Mijnzzp

Belangrijke beurs

Het is in bepaalde sectoren van belang om met een zakelijke look voor de dag te komen. Bijvoorbeeld als je als zelfstandige werkt als hypotheekadviseur of consultant bent in een andere branche. Dat de kleding die je draagt dan netjes dient te zijn, spreekt haast voor zich. Het is echter ook belangrijk om de juiste kleur te dragen als je een zakelijke look wilt uitstralen. Elke kleur heeft zo zijn eigen unieke kenmerken en betekenis. Daar is dan ook eenvoudig rekening mee te houden. Binnen sommige beroepen is het de verwachting dat je de juiste kleding draagt. Ontdek hier in welke kleur je het beste voor de dag komt met een zakelijke look.

Zakelijke kleuren: blauw, grijs en zwart

In principe zijn allerlei kleuren prima om een zakelijke look mee te creëren. Blauw en grijs zijn bijvoorbeeld perfect om met elkaar te combineren. Kies je voor een donkergrijze tint dan straal je autoriteit uit, maar combineer je het met blauw dan gaat er vertrouwen en rust van uit. Overigens staat zwart eveneens voor een autoriteit net als voor elegantie. Zwart is eveneens prima te combineren met andere kleuren, zoals met blauw of met grijs. Zit je in de creatieve sector dan past het ook uitstekend om andere kleuren te dragen. Bijvoorbeeld in een combinatie van donkerrood, bruin en groen.

Draag geen geel, oranje of paars

De kleuren geel, oranje en paars zijn niet geschikt om te dragen als je een zakelijke look wilt uitstralen. Paars valt natuurlijk heel erg op en dat geldt eveneens voor oranje en geel. Uiteraard zijn er wel subtiele tinten van deze kleuren beschikbaar. Het is echter wel belangrijk om een zorgvuldige afweging te maken. Kies je voor heel donkerpaars dan is dat wat anders dan als je voor een knaloranje pak gaat.

Geel is ook geen goede basiskleur voor een zakelijke outfit. Ben je wel iemand die van kleur houdt dan is het te overwegen om met subtiele details wat kleur aan te brengen. Denk aan het dragen van sokken in een andere kleur die vrijwel niet zichtbaar zijn. Of aan accessoires met kleur, zoals een horlogebandje in een kleur die bij je zakelijke outfit past. Het werken aan je personal branding is tegenwoordig belangrijk.

Mijnzzp.nl