Hypotheekadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hypotheekadviseur?

Een hypotheekadviseur is een financieel adviseur die mensen financieel advies geeft over hypothecair krediet. Met andere woorden helpt een hypotheekadviseur mensen bij het vinden van een geschikte hypotheek, bijvoorbeeld voor een huis. Een hypotheekadviseur is werkzaam binnen de financiële sector, zoals voor een bank. Daarnaast kan een hypotheekadviseur werkzaam zijn als tussenpersoon. Buiten een hypotheek kan een hypotheekadviseur meestal ook advies geven over andere zaken, zoals mogelijke verzekeringen. Omdat hypotheken maatwerk zijn is het erg belangrijk dat de hypotheekadviseur samen met de klant hun situatie doorneemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de financiële status, aan mogelijke toekomstwensen en aan de gezinssituatie. Om als hypotheekadviseur tot een goed hypotheekadvies te kunnen komen is het erg belangrijk dat alle gegevens doorgenomen worden. De hypotheekadviseur zal bij nieuwe klanten eerst de wensen van de klant aanhoren en kijken of ze haalbaar zijn. Zo kan de hypotheekadviseur de klant eerst uitgebreid uitleg geven over de diverse mogelijkheden en een reële inschatting maken of het hypothecair krediet haalbaar is voor de klant. Als de hypotheekadviseur en de klant samen tot een geschikte hypotheek zijn gekomen is het de taak van de hypotheekadviseur om de hypotheek aan te vragen voor goedkeuring bij de geldverstrekker. Het beroep hypotheekadviseur is aan te merken als een gespecialiseerd beroep, omdat financiële producten zoals hypotheken zeer complex kunnen zijn. Een goede hypotheekadviseur moet dan ook beschikken over veel kennis van verschillende financiële producten, omdat hypotheken maatwerk zijn. Met andere woorden zal iedere situatie waarmee een hypotheekadviseur te maken krijgt anders zijn. Zoals eerder omschreven hoeft een hypotheekadviseur niet werkzaam te zijn voor banken, omdat veel hypotheekadviseurs ook aangemerkt kunnen worden als intermediair.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Hypotheekadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Hypotheekadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Hypotheekadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hypotheekadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Hypotheekadviseur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Hypotheekadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hypotheekadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl