Kredietadviseur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kredietadviseur?

Een kredietadviseur is werkzaam bij een bank of ander soort financiële instelling. Ook kan een kredietadviseur als tussenpersoon een bemiddelende rol spelen tussen twee partijen. De kredietadviseur hoort financieringsaanvragen van de klant aan en beoordeelt ze. Deze beoordeling wordt gedaan aan de hand van alle relevante gegevens. In tegenstelling tot een kredietanalist zal de kredietadviseur een andere rol spelen binnen het financieringstraject. Een kredietadviseur heeft juist meer een bemiddelende rol en zal samen met de klant bekijken of zijn of haar wensen reëel zijn. Wanneer de klant en kredietavisdeur samen tot een passende aanvraag zijn gekomen zal deze in de meeste gevallen nog goedgekeurd moeten worden door een kredietanalist. De scheidingslijn tussen een kredietanalist en een kredietadviseur zijn niet groot, maar onderling verschillen de beroepen wel van elkaar. Een kredietadviseur kan in sommige gevallen ook een hypotheekadviseur zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kredietadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kredietadviseur

Welke opleiding is nodig om Kredietadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kredietadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kredietadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Kredietadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kredietadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kredietadviseur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl