Kredietadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kredietadviseur?

Een kredietadviseur is over het algemeen werkzaam bij een bank of andere soorten financiële instelling. Daarnaast kan een kredietadviseur als tussenpersoon een bemiddelende rol spelen tussen twee partijen. De kredietadviseur hoort financieringsaanvragen van klanten aan en beoordeelt de financiële situatie. Deze beoordeling wordt gedaan aan de hand van alle relevante gegevens. In tegenstelling tot een kredietanalist zal de kredietadviseur een andere rol spelen binnen het financieringstraject. Een kredietadviseur heeft juist meer een bemiddelende rol en zal samen met de klant bekijken of zijn of haar wensen reëel zijn. Als de klant en kredietadviseur samen tot een passende aanvraag zijn gekomen zal deze in de meeste gevallen nog goedgekeurd moeten worden door een kredietanalist. De scheidingslijn tussen een kredietanalist en een kredietadviseur zijn niet groot, maar onderling verschillen de beroepen wel van elkaar. Een kredietadviseur kan in sommige gevallen ook aangemerkt worden als hypotheekadviseur. Als iemand een financiering aanvraagt is het belangrijk dat de verstrekker alle informatie krijgt die relevant is. De verstrekker zal naar allerlei zaken kijken, zoals wie wil de financiering, is er eigen vermogen of zijn er bezittingen, die als onderpand kunnen dienen. Ook zal er gekeken worden waarvoor de hypotheek bedoeld is en, wat de risico's zijn. Ook de wensen van de aanvrager zelf spelen over het algemeen een belangrijke rol. Als een financieringsaanvraag goedgekeurd wordt is het nodig om de voorwaarden van de financiering op te stellen en dit te bespreken met de klant. Een onafhankelijk kredietadviseur kan ook mensen helpen, die nog geen aanvraag gedaan hebben, maar dit wel willen gaan doen. De kredietadviseur bekijkt dan samen met de aanvrager of zijn ideeën reëel zijn en kan de aanvrager voorbereiden op het gesprek met de bank. Als de klant dit wenst kan de kredietadviseur ook meegaan naar de bank om deze te helpen tijdens de aanvraag.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kredietadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kredietadviseur

Welke opleiding is nodig om Kredietadviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kredietadviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kredietadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Kredietadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kredietadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kredietadviseur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Kredietadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kredietadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl