Team Mijnzzp

Kantoorgebouwen

Algemene informatie over de financiële en zakelijke dienstverlening

Onder de financiële en zakelijke dienstverlening vallen veel disciplines en bedrijven zoals banken, verzekeraars, pensioenfondsen, boekhouders, accountants, beleggingsmaatschappijen, managementadviesbureaus en intermediairs die verschillende diensten kunnen aanbieden. Binnen de Nederlandse financiële en zakelijke dienstverlening zijn ongeveer 800.000 mensen werkzaam en de branche kent ongeveer 300.000 bedrijven waarvan het merendeel bestaat uit zogenaamde midden- en kleinbedrijven met minder dan 10 werknemers. De totale jaaromzet van de financiële en zakelijke dienstverlening bedraagt ongeveer 88 miljard euro. Voor alle zzp'ers is het belangrijk om up-to-date te blijven van de eigen financiële positie. Een boekhoudprogramma zoals e-boekhouden is de beste manier om strategische beslissingen te nemen en financiële transacties uit te voeren. Het is belangrijk dat je je eigen financiële situatie altijd goed in de gaten houdt. Bovendien dient de btw-aangifte op de juiste manier te worden gedaan. De btw-aangifte en de complete financiële administratie kan gedaan worden met een goed boekhoudpakket. Als startende zzp'er is het opzetten van de zzp administratie belangrijk.

Carrièremogelijkheden binnen de financiële en zakelijke dienstverlening

In het algemeen zal iemand die werkzaam is in de financiële en zakelijke dienstverlening minimaal Hbo-niveau hebben en zijn er binnen de branches zeer veel carrièremogelijkheden die afhankelijk zijn van competenties en eigen doorzettingsvermogen. Er zijn heel veel zelfstandige ondernemers die verschillende soorten diensten aanbieden in de financiële en zakelijke sector. Niet alle zzp'ers die zich bezighouden met financiële en zakelijke dienstverlening hebben een eigen kantoor, maar verhuren zich als intermediair, freelancer of als zzp'er. Wanneer we het hebben over de financiële administratie, zijn er veel verschillende werkzaamheden.

Opleidingen en cursussen, financiële en zakelijke dienstverlening

Binnen de financiële en zakelijke dienstverlening is het zeer belangrijk om regelmatig opleidingen of cursussen te volgen, omdat het belangrijk is op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de markt om jezelf verder te kunnen ontplooien. Daarnaast is het voor sommige beroepen ook een vereiste om regelmatig bijscholing te volgen. Er zijn geen specifieke opleidingen of cursussen aan te geven, omdat je binnen de financiële en zakelijke dienstverlening bij uiteenlopende bedrijven werkzaam kan zijn. Voor meer informatie verwijzen wij naar de specifieke beroepen. Over het algemeen hebben de meeste beroepen wel te maken met de financiële administratie. De financiële administratie wordt ook wel het boekhouden genoemd.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de financiële en zakelijke dienstverlening

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de financiële en zakelijke dienstverlening

Binnen de financiële en zakelijke dienstverlening zijn veel zzp'ers werkzaam die zelf een kantoor hebben of zich verhuren aan bedrijven. Om als ondernemer te kunnen starten binnen de financiële en zakelijke dienstverlening is meestal geen grote investering nodig, maar wel de juiste kennis en opleidingen. De laatste jaren is het aantal bedrijven dat zich bezighoudt met financiële en zakelijke dienstverlening afgenomen. Wie wenst te starten als ondernemer doet er verstandig aan om veel informatie in te winnen zoals bij de kamer van koophandel of belastingdienst. Daarnaast kent de branche verschillende belangenbehartigers die regelmatig bijeenkomsten organiseren voor starters waar meestal veel nuttige informatie te verkrijgen is. Bijvoorbeeld, het opzetten van een financiële administratie voor startende ondernemers.

Verzekeren als zzp'er

Als zzp'er is het belangrijk om jezelf en je onderneming goed te beschermen tegen onvoorziene risico's. Verzekeringen spelen hierbij een cruciale rol. Het is verleidelijk om als zzp'er te denken dat verzekeringen slechts extra kosten met zich meebrengen, maar in werkelijkheid vormen ze een essentieel vangnet dat je bedrijf en jezelf kan behoeden voor financiële tegenslagen.

Een van de meest fundamentele verzekeringen voor zzp'ers is de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die jij of je medewerkers per ongeluk aan anderen toebrengen tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden. Of het nu gaat om materiële schade of letselschade, de AVB verzekering biedt bescherming en voorkomt dat een onvoorziene gebeurtenis je bedrijf in financiële problemen brengt.

Daarnaast is het verstandig om na te denken over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als zzp'er ben je kwetsbaar voor ziekte of letsel, wat direct invloed kan hebben op je inkomen. Een AOV verzekering zorgt ervoor dat je ook in moeilijke tijden een stabiel inkomen behoudt.

Tot slot is het belangrijk om de risico's die specifiek zijn voor jouw branche in overweging te nemen. Of je nu een consultant, bouwvakker of creatief ondernemer bent, er zijn vaak branche-specifieke verzekeringen die aansluiten bij jouw behoeften. Afhankelijk van het beroep en de werkzaamheden als zzp'er kan ook een BAV verzekering verplicht zijn.

Informatie over de financiële en zakelijke dienstverlening op Mijnzzp.nl

Op dit moment hebben wij in de branche financiële en zakelijke dienstverlening ruim 79 beroepen opgenomen die uitgebreid beschreven zijn en voorzien zijn van één of meerdere filmpjes. Ook hebben wij bij alle beroepen teksten opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De populairste beroepen binnen de financiële en zakelijke dienstverlening zijn momenteel de beroepen budgetcoach, boekhouder, beurshandelaar en het beroep bedrijfseconoom. De branche financiële en zakelijke dienstverlening is op Mijnzzp.nl momenteel bijna de grootste branche, wat aangeeft dat er zeer veel bedrijven zijn in deze branche. Voor startende zzp'ers is het belangrijk om de financiële administratie op de juiste manier op te zetten. Vanzelfsprekend kan ook een goede boekhouder, accountant of administratiekantoor de werkzaamheden uit handen nemen. Kleine ondernemers kunnen hun eigen boekhouding bijhouden met de juiste software. Hiermee heb je op ieder moment een compleet actueel inzicht van de financiële administratie. Het is belangrijk om de zzp boekhouding op de juiste manier op te zetten en bij te houden. Hierdoor heb je op ieder gewenst moment een duidelijk beeld van de financiële situatie van de eigen onderneming. Vanzelfsprekend is het bijhouden van de financiën en cijfers belangrijk voor de onderneming en de Belastingdienst.

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
Financieel administratief medewerker
Accountant
Secretariaatsmedewerker
Verzekeringsagent
Belastingadviseur
Vermogensbeheerder
Schadebehandelaar
Bemiddelaar
Hypotheekadviseur
Fondsenwerver
Salarisadministrateur
Directiesecretaresse
Professional organizer
Receptionist
Financieel adviseur
Boekhouder
Business Analist
Onderhandelaar
Assurantieadviseur
Backoffice medewerker
Typiste
BTW specialist
Incassomedewerker
Schadetaxateur
Bedrijvenmakelaar (overnames)
Bedrijfseconoom
Notulist
Virtueel Assistent
Kredietadviseur
Auditor
Beurshandelaar
Ambtelijk secretaris
Verzekeraar
Beleggingsadviseur
Budgetcoach
Secretaris
Acceptant
Secretaresse
Accountmanager (financieel)
Subsidieadviseur
Pensioenadviseur
Penningmeester
Bankier
Controller
Lease specialist
Administratief medewerker

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Administratief Boekhouding Financieel op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties