Team Mijnzzp

Kantoorgebouwen

Algemene informatie over de financiële en zakelijke dienstverlening

Onder de financiële en zakelijke dienstverlening vallen zeer veel disciplines en bedrijven zoals banken, verzekeraars, pensioenfondsen, boekhouders, accountants, beleggingsmaatschappijen, managementadviesbureaus en intermediairs die verschillende diensten kunnen aanbieden. Binnen de Nederlandse financiële en zakelijke dienstverlening zijn ongeveer 800.000 mensen werkzaam en de branche kent ongeveer 300.000 bedrijven waarvan het merendeel bestaat uit zogenaamde midden en klein bedrijven met minder dan 10 werknemers. De totale jaaromzet van de financiële en zakelijke dienstverlening bedraagt ongeveer 88 miljard euro.

Carrièremogelijkheden binnen de financiële en zakelijke dienstverlening

Over het algemeen zal iemand die werkzaam is binnen de financiële en zakelijke dienstverlening minimaal Hbo opgeleid zijn of hoger en zijn er binnen de branches zeer veel carrièremogelijkheden die wel afhankelijk zijn van competenties en doorzettingsvermogen. Binnen de financiële en zakelijke dienstverlening zijn zeer veel zelfstandig ondernemers actief die in uiteenlopende branches diensten aanbieden. Lang niet alle zelfstandige ondernemers binnen de financiële en zakelijke dienstverlening hebben een eigen kantoor maar verhuren zich als intermediair, freelancer of als zzp'er.

Opleidingen en cursussen financiële en zakelijke dienstverlening

Binnen de financiële en zakelijke dienstverlening is het zeer belangrijk om regelmatig opleidingen of cursussen te volgen omdat het belangrijk is op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de markt om jezelf verder te kunnen ontplooien. Daarnaast is het voor sommige beroepen ook een vereiste om regelmatig bijscholing te volgen. Er zijn geen specifieke opleidingen of cursussen aan te geven omdat je binnen de financiële en zakelijke dienstverlening bij uiteenlopende bedrijven werkzaam kan zijn. Voor meer informatie verwijzen wij naar de specifieke beroepen.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de financiële en zakelijke dienstverlening

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de financiële en zakelijke dienstverlening

Binnen de financiële en zakelijke dienstverlening zijn zeer veel zelfstandig ondernemers werkzaam die zelf een kantoor hebben of zich verhuren aan bedrijven. Om te kunnen starten als ondernemer binnen de financiële en zakelijke dienstverlening is doorgaans geen grote investering nodig maar wel de juiste kennis en opleidingen. Het aantal bedrijven binnen de financiële en zakelijke dienstverlening is de laatste jaren wel teruggelopen. Wie wenst te starten als ondernemer doet er verstandig aan om veel informatie in te winnen zoals bij de kamer van koophandel of belastingdienst. Daarnaast kent de branche verschillende belangenbehartigers die regelmatig bijeenkomsten organiseren voor starters waar meestal veel nuttige informatie te verkrijgen is.

Informatie over de financiële en zakelijke dienstverlening op Mijnzzp.nl

Binnen de branche financiële en zakelijke dienstverlening hebben wij momenteel ruim 78 beroepen opgenomen die uitgebreid omschreven zijn en voorzien zijn van één of meerdere filmpjes. Ook hebben wij bij alle beroepen vaste teksten opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De populairste beroepen binnen de financiële en zakelijke dienstverlening zijn momenteel de beroepen budgetcoach, boekhouder, beurshandelaar en het beroep bedrijfseconoom. De branche financiële en zakelijke dienstverlening is op Mijnzzp.nl momenteel bijna de grootste branche wat aangeeft dat er zeer veel bedrijven zijn in deze branche.

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
Bemiddelaar
Administratief medewerker
Business Analist
Bedrijvenmakelaar (overnames)
Schadebehandelaar
Secretaresse
Secretaris
Typiste
Secretariaatsmedewerker
Accountant
Bedrijfseconoom
Boekhouder
Professional organizer
Bankier
Lease specialist
BTW specialist
Receptionist
Hypotheekadviseur
Financieel adviseur
Penningmeester
Verzekeraar
Notulist
Pensioenadviseur
Kredietadviseur
Verzekeringsagent
Controller
Auditor
Vermogensbeheerder
Subsidieadviseur
Belastingadviseur
Fondsenwerver
Financieel administratief medewerker
Directiesecretaresse
Schadetaxateur
Backoffice medewerker
Ambtelijk secretaris
Acceptant
Beleggingsadviseur
Salarisadministrateur
Onderhandelaar
Virtueel Assistent
Accountmanager (financieel)
Beurshandelaar
Budgetcoach
Incassomedewerker
Assurantieadviseur

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Administratief Boekhouding Financieel op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties