Bedrijfseconoom

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfseconoom?

Een bedrijfseconoom houdt zich bezig met economie en economische vraagstukken die bedrijven aangaan of andere organisaties. Als bedrijfseconoom kan je voor uiteenlopende soorten bedrijven, overheden en instellingen werkzaam zijn zoals gemeentes, scholen, overheden en kan je uiteraard werkzaam zijn binnen het bedrijfsleven. Binnen het bedrijfsleven hebben de werkzaamheden als bedrijfseconoom meestal betrekking op het verwerven en analyseren van economische gegevens. Wat en welke economische gegevens er precies geanalyseerd worden is weer afhankelijk van het soort bedrijf waar de bedrijfseconoom werkzaam voor is. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een bedrijfseconoom omschrijven als het bestuderen van handel en bedrijfsprocessen, wat betrekking kan hebben op goederen of diensten. Daarnaast speelt de bedrijfseconoom een belangrijke rol bij het adviseren van de managers of directie.

Lees verder...

Opleiding tot Bedrijfseconoom

Welke opleiding is nodig om Bedrijfseconoom te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bedrijfseconoom? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bedrijfseconoom

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfseconoom? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfseconoom in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl