Bedrijfseconoom

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfseconoom?

Een bedrijfseconoom is gespecialiseerd in bedrijfseconomie. Bedrijfseconomie kan in het kort omschreven worden als de handel in goederen en/of diensten in combinatie met de financiële kant van ondernemingen of andere soorten instellingen. Een bedrijfseconoom is dus gespecialiseerd in bedrijfskunde en economie. Binnen het bedrijfsleven hebben de werkzaamheden van een bedrijfseconoom meestal betrekking op het verwerven en analyseren van economische gegevens. Wat en welke economische gegevens er precies geanalyseerd worden is afhankelijk van het soort bedrijf waar de bedrijfseconoom werkt In het kort kunnen we de werkzaamheden van een bedrijfseconoom omschrijven als het bestuderen van handel en bedrijfsprocessen, wat betrekking kan hebben op goederen en/of diensten. Daarnaast speelt de bedrijfseconoom een belangrijke rol bij het adviseren van de managers en de directie. Het beroep bedrijfseconoom moet gezien worden als een gecombineerd beroep, waarbinnen wiskunde, economie en juridische kennis een belangrijke rol spelen. Al deze verschillende vakgebieden zijn belangrijk om bedrijfseconomische vraagstukken te kunnen analyseren en/of toe te kunnen passen. Het is niet zo dat bedrijfseconomen alleen te maken hebben met het analyseren van algemene bedrijfsgegevens. Een bedrijfseconoom kan juist ook ingezet worden om toekomstvoorspellingen te maken, overnames te begeleiden of om risicomodellen op te stellen. In de meeste gevallen is een bedrijfseconoom op een brede manier werkzaam met betrekking tot bedrijfseconomie. Omdat bedrijfseconomen op een brede manier werkzaam zijn kunnen bedrijfseconomen ook aangemerkt worden als generalist. Een bedrijfseconoom kan ook gebruikmaken van verschillende andere vaklieden, die gespecialiseerd zijn binnen bepaalde gerelateerde vakgebieden. De functie bedrijfseconoom komt in de praktijk voor op Hbo-niveau en op universitair niveau.

Lees verder...

Opleiding tot Bedrijfseconoom

Welke opleiding is nodig om Bedrijfseconoom te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bedrijfseconoom? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bedrijfseconoom

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfseconoom? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfseconoom in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Bedrijfseconoom

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bedrijfseconoom bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl