Opleiding tot Bedrijfseconoom

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau Bedrijfseconomie
VooropleidingAssistent Accountant (Mbo 4)
VooropleidingBedrijfsadministrateur (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo

Hbo-opleiding Bedrijfseconomie

De meest gerichte opleiding tot bedrijfseconoom is de Hbo-opleiding Bedrijfseconomie, omdat deze opleiding een goede brede basis geeft binnen de financiële sector en zakelijke dienstverlening. Een andere geschikte Hbo-opleiding kan bijvoorbeeld de Hbo-opleiding Financial Services Management zijn. In het eerste en tweede jaar van de Hbo-opleiding Bedrijfseconomie krijg je financiële vakken, zoals bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, belastingrecht, risicomanagement en financieel advies particulieren. Daarnaast volg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels en onderzoeksvaardigheden. Gedurende de opleiding zal er ook uitgebreid aandacht zijn voor managementvaardigheden en communicatieve vaardigheden, omdat deze tegenwoordig belangrijk zijn. In het derde leerjaar is het de bedoeling dat studenten stage gaan lopen, die meestal vijf weken in beslag neemt. Het laatste jaar van de opleiding sluit je af met een afstudeeropdracht. Je lost dan een concreet vraagstuk op bij een bedrijf of instelling, waarmee je helpt om een organisatieverbetering te realiseren.

Opleidingsduur en niveau Bedrijfseconomie

De voltijds Hbo-opleiding Bedrijfseconomie zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen. De Hbo-opleiding Bedrijfseconomie is een redelijk pittige opleiding te noemen, die echter wel goed te doen is. De Hbo-opleiding Bedrijfseconomie is een populaire opleiding te noemen, mede doordat deze opleiding zo breed is en goede carrièremogelijkheden biedt. De meeste studenten vinden na hun opleiding binnen enkele maanden werk.

Vervolgopleidingen Bedrijfseconomie

Na het afronden van de Hbo-opleiding Bedrijfseconomie is het nog mogelijk om bijvoorbeeld de Post-hbo opleiding Managerial Controlling te volgen. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Tijdens deze opleiding zal je onder andere meer kennis opbouwen van het vakgebied controlling, zoals het inzicht in accountancy en financiering en kennis van strategie, logistiek, marketing en human resource management. Daarnaast kan er natuurlijk gekozen worden voor een universitaire opleiding.

Vooropleiding Bedrijfseconomie

De meeste scholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier of een havo- of vwo-diploma, voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Bedrijfseconomie. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen of diploma's is het in de meeste gevallen mogelijk om een toelatingsexamen af te leggen.

Mijnzzp.nl