Team Mijnzzp

Werknemers

Algemene informatie over de HRM en P&O branche

HRM en P&O zijn sterk met elkaar verbonden maar zijn beslist niet hetzelfde. Het verschil is niet altijd voor iedereen even duidelijk. Het belangrijkste verschil tussen HRM en P&O is dat Human Resources Management (HRM) gericht is op het managen en aansturen van personeelsleden en P&O zich alleen richt op het personeelsbeleid. De P&O medewerkers ondersteunen de verschillende managers binnen een organisatie maar hebben over het algemeen zelf geen managementtaken. De ondersteuning kan gezien worden als het opstellen van het personeelsbeleid of het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden met het personeel. De HRM-adviseur c.q. manager is juist meer bezig met het optimaal inzetten van personeelsleden en hoe de organisatie draait. Over het algemeen zijn HRM medewerkers minimaal op Hbo-niveau opgeleid of hoger en P&O medewerkers op Mbo-niveau of hoger. De HRM en P&O branche kent redelijk veel zelfstandige ondernemers die in veel gevallen een adviserende of ondersteunende dienst aanbieden.

Carrièremogelijkheden binnen de HRM en P&O branche

Er zijn binnen de HRM en P&O branche voldoende carrièremogelijkheden die wel afhankelijk zijn van je eigen competenties, opleidingen en doorzettingsvermogen. Over het algemeen groeien de meeste medewerkers door tot HRM afdeling vanuit een bestaande functie binnen het bedrijf. Ervaren HRM en P&O medewerkers kunnen ook rechtstreeks solliciteren voor een bepaalde functie of ingehuurd worden wanneer het om een zelfstandig ondernemer gaat. De echte toppers binnen de HRM en P&O branche kunnen doorgaans een goede carrière opbouwen afhankelijk van de werkgever en organisatie.

Opleidingen en cursussen HRM en P&O branche

Zoals eerder omschreven zijn de meeste medewerkers binnen de HRM minimaal op Hbo-niveau opgeleid of hoger en zijn P&O medewerkers minimaal op Mbo-niveau opgeleid of hoger. Binnen de HRM en P&O sector speelt communicatie een zeer grote rol en worden hiervoor uiteenlopende opleidingen en cursussen aangeboden. Ook het inhuren van specialisten om personeel te trainen komt redelijk veel voor binnen de branche. Voor meer specifieke opleidingen en mogelijke cursussen verwijzen wij naar de specifieke beroepen binnen de branche.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de HRM en P&O branche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de HRM en P&O branche

Wie als zelfstandig ondernemer wenst te starten binnen de HRM en P&O branche zal eerst voldoende ervaring moeten opdoen en over de juiste opleidingen en cursussen moeten beschikken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een groot netwerk bezit binnen de branche. Zoals bij alle startende ondernemers is het inwinnen van informatie zeer belangrijk zoals bij de kamer van koophandel en de belastingdienst. Ook bestaan er voldoende websites gericht op HRM en P&O die meestal zeer nuttig kunnen zijn voor startende ondernemers.

Informatie over de HRM en P&O branche op Mijnzzp

Binnen de HRM en P&O branche hebben wij momenteel 36 beroepen opgenomen die allemaal uitgebreid omschreven zijn. Daarnaast zijn alle beroepen voorzien van één of meerdere filmpje en vaste teksten zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De HRM en P&O branche trekt op Mijnzpp.nl dagelijks veel bezoekers die naar informatie of bedrijven zoeken. Ook veel studenten bezoeken de HRM en P&O branche voor mogelijke opleidingen en algemene informatie.

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Human Resource Management PenO op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties