Personeelsplanner

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Personeelsplanner?

Een personeelsplanner is verantwoordelijk voor het inplannen van personeel op een goede en passende manier, inclusief het naleven van eventuele wettelijke regelgeving. De wettelijke regelgeving heeft betrekking op bijvoorbeeld de arbeidstijdenwet of ergonomische regels als deze van toepassing zijn binnen de betreffende organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een vrachtwagenchauffeur die verplicht rust moet nemen, of aan het aantal nachtdiensten dat iemand wettelijk gezien mag draaien. Als personeelsplanner maak je dan ook roosters met betrekking tot personeelsinzet van een organisatie. Het maken van werkroosters kan complex zijn, omdat een personeelsplanner niet alleen rekening moet houden met de wensen van het personeel of de directie. Wettelijke regelgeving en mogelijke randvoorwaarden zijn als personeelsplanner net zo belangrijk als de wensen van het personeel of de directie om problemen te voorkomen. Het beroep personeelsplanner komt binnen het bedrijfsleven veel voor, omdat de meeste bedrijven behoefte hebben aan een goede personeelsplanning. Vooral voor organisaties die te maken hebben met buitendienstmedewerkers is het maken van een goede planning belangrijk. Als personeelsplanner kan je te maken krijgen met lange termijn planningen, wekelijkse planningen en dagelijkse planningen, die allemaal op de juiste manieren ingeroosterd moeten worden. Het op de juiste plek krijgen van personeel als dat nodig is, klinkt wellicht makkelijk, maar zal het in de praktijk lang niet altijd zijn, omdat dit vraagt om veel inzicht en flexibiliteit. Als personeelsplanner zal je over het algemeen veel samenwerken met andere collega's binnen de organisatie, zoals procesoperators, uitvoerders, werkvoorbereiders, logistiek managers en met verschillende personeelszaken medewerkers.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Personeelsplanner

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Personeelsplanner

Wat is het salaris en tarief van een Personeelsplanner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Personeelsplanner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Personeelsplanner

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Personeelsplanner bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl