Coach

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Coach?

Een coach is gespecialiseerd in coaching, wat gezien moet worden als persoonlijke begeleiding. Coaching is een breed begrip dat betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten van coaching. Andere benamingen voor coaching zijn ook wel therapie, counseling en supervisie. Coaching vindt meestal plaats in een gelijkwaardige één op één situatie. Hoe een coach precies te werk gaat kan verschillen per coach en soort coaching, omdat er veel verschillende vormen van coaching bestaan. Over het algemeen kunnen we stellen dat coaches advies geven, trainingen geven en ondersteuning bieden aan mensen om hun persoonlijke doelen te behalen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door mensen aan het denken te zetten door het stellen van gerichte vragen, zodat de ander hierover gaat nadenken. Over het algemeen gaat een coach uitdagend te werk om zijn doel te bereiken. Dit kan betekenen dat een coach lastige of moeilijk vragen zal stellen om mensen te prikkelen en aan het denken te zetten. Coaching is dus een breed begrip dat betrekking kan hebben op verschillende vormen van coaching. Coaching kan op verschillende manieren in iemands leven naar voren komen, zoals door het bedrijf waar iemand werkt of omdat iemand denkt er zelf behoefte aan te hebben. Het is dat een bedrijf het nodig vindt om een personeelslid te coachen, zodat deze door kan groeien in zijn functie of door kan groeien naar een hogere functie binnen de organisatie. Door het begeleiden door middel van coaching kunnen mogelijke zwakke punten van werknemers aangepakt worden, zodat dit pluspunten worden. Ook zijn er genoeg mensen te vinden die vastgeroest zitten op een bepaalde functie, en een nieuwe uitdaging zoeken binnen het bedrijf. Door samen te praten kunnen de wensen van de werknemer aangepakt worden tot een werkbaar model waar iedereen zich in kan vinden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Coach

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Coach

Wat is het salaris en tarief van een Coach? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Coach in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Coach zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Coach

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Coach bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl