Counselor

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Counselor?

Een counselor is een hulpverlener die op een laagdrempelige manier te benaderen is. Een ander woord voor counselor is ook wel raadgever. De hulp die geboden wordt door een counselor noemt men ook wel counseling. Over het algemeen gaat iemand naar een counselor als er sprake is van emotionele problemen. Het beroep counselor is in Nederland een vrij-beroep dat iedereen mag beoefenen. Wel zijn er diverse opleidingen die men kan volgen om opgeleid te worden tot counselor. Ook kan een counselor met de juiste opleidingen zich aansluiten bij de branchevereniging voor counselors. Alhoewel het beroep counselor raakvlakken heeft met de psychologie is het niet hetzelfde. Een counselor richt zich meer op de persoon in de hier-en-nu vorm. Een psycholoog daarentegen behandelt ook zwaardere problemen, zoals zware psychosociale problematieken. Counseling is dan ook meer helpend van karakter op het gebied van emotionele problemen en de hieruit voortkomende vragen en problemen. De behandeling bij een counselor is over het algemeen van korte duur. Hoelang een behandeling precies zal duren kan per persoon verschillen. Een goed gesprek kan vaak al wonderen doen voor mensen, die problemen hebben of zich emotioneel niet lekker voelen. Iedereen heeft weleens een periode dat dingen niet lekker lopen of men zich gewoon niet goed voelt. Door dit soort problemen bespreekbaar te maken kan iemand zijn hart luchten, en staat hij niet meer alleen, omdat er een luisterend oor is. Het beroep counselor kan dus betrekking hebben op verschillende therapeuten, die op verschillende laagdrempelige manieren passende hulp kunnen bieden. Zoals eerder omschreven betreft dit vaak sociale emotionele problemen. Een counselor kan niet zomaar vergeleken worden met een psycholoog, omdat een psycholoog ook met complexe problemen te maken krijgt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Counselor

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Counselor

Welke opleiding is nodig om Counselor te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Counselor? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Counselor zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Counselor

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Counselor bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl