Stresscounselor

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Stresscounselor?

Een stresscounselor is een counselor en/of coach, die zich gespecialiseerd heeft in het helpen van mensen bij het voorkomen en/of het verwerken van stress. Stress kan op veel verschillende manieren veroorzaakt worden en kan mogelijk problemen veroorzaken. De definitie van stress is niet heel gemakkelijk te omschrijven, maar kent grofweg twee vormen, namelijk stressor en stressrespons. Stressor is de conditie die stress veroorzaakt en stressrespons is de reactie op stressor. De term stress is breed en kan op veel manieren ontstaan, zoals werkgerelateerde stress en privégerelateerde stress. Daarnaast kan er stress ontstaan in plezierige situaties, bijvoorbeeld voor een trouwerij. Het is dus niet zo dat stress alleen maar negatief hoeft te zijn. Als stress positief ervaren wordt is het wel de bedoeling dat deze tijdelijke stress zal verdwijnen. Bij negatieve stress is vaak het probleem dat deze blijft hangen en uiteindelijk negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Als een stresscounselor werkt met mensen die werkgerelateerde stress ondervinden is een stresscounselor ook aan te merken als burn-out coach. Stress is persoonlijk, omdat iedereen stress op een andere manier kan ervaren. Daarnaast kan stress voor overspannenheid zorgen, echter kan dit per persoon verschillen. Het is mogelijk dat een stresscounselor ook andere vormen van counseling of coaching kan aanbieden. De termen counselor en coach kunnen verder niet zomaar met elkaar vergeleken worden, omdat counseling betrekking heeft op laagdrempelige hulp zonder dat een counselor advies geeft. Een coach zal wel hulp bieden door het geven van advies. Een stresscounselor moet dan ook gezien worden als iemand die alleen een luisterend oor zal bieden. Bij coaching zal de stresscounselor zich actief bemoeien door het geven van advies. In alle gevallen is een stresscounselor wel verantwoordelijk voor het begeleiden van mensen die te maken hebben met stressklachten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Stresscounselor

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Stresscounselor

Welke opleiding is nodig om Stresscounselor te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stresscounselor? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Stresscounselor zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Stresscounselor

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Stresscounselor bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl