Opleiding tot Stresscounselor

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding Hbo-niveau
VooropleidingMbo-niveau vier
VervolgopleidingCounseling (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding stresscounselor

De opleiding stresscounselor is uitermate geschikt voor professionals die te maken hebben met coaching op verschillende vakgebieden. Er zijn veel verschillende soorten coaches, te vinden die ook te maken kunnen krijgen met cliënten die stress ondervinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stres door relatieproblemen of stress door opgroeiende kinderen. Tijdens de opleiding stresscounselor zal er onder andere aandacht zijn voor overspannenheid, spanningsklachten, communicatie, begeleiding, de fysiologie van stress, het verwerken van emoties en de omgang met stress.

Opleidingsduur en niveau stresscounselor

De opleiding stresscounselor zal over het algemeen enkele maanden in beslag nemen. Er zijn veel externe aanbieders te vinden die deze opleiding aanbieden en de opleidingsduur kan dan ook per opleider verschillen. De opleiding stresscounselor moet gezien worden als een opleiding op Hbo-niveau.

Vervolgopleidingen stresscounselor

Na het volgen van de opleiding stresscounselor kan er gekozen worden voor de algemene Hbo-opleiding counselor van ongeveer één jaar. Daarnaast kennen we nog de volwaardige Hbo-opleiding sociaal pedagogische hulpverlening en de Hbo-opleiding pedagogiek. Deze laatste twee opleidingen zullen wel minimaal vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding stresscounselor

Er zijn over het algemeen geen eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen nemen aan de opleiding stresscounselor. Wel hebben de meeste studenten die deelnemen aan deze opleiding minimaal een Mbo-opleiding niveau vier genoten.

Mijnzzp.nl