Opleiding tot Counselor

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding Hbo-niveau
VooropleidingMbo-niveau vier
VervolgopleidingGezins- en Relatietherapie (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding counseling

De opleiding counseling is uitermate geschikt voor mensen die een brede kennis willen opbouwen op het gebied van counseling. Als counselor werk je over het algemeen met mensen die zware emotionele problemen hebben. De problemen waarmee mensen bij een counselor terecht kunnen zijn over het algemeen breed en kunnen op verschillende vlakken zijn, zoals relatieproblemen, het verlies van een dierbare, verslavingen en bijvoorbeeld stress. De opleiding counseling is sterk gericht op het kunnen bepalen waar problemen precies vandaan komen en het kunnen voeren van een goed gesprek, door het toepassen van de juiste gesprekstechnieken. Er zijn veel opleidingen counseling te vinden bij externe opleiders, die over het algemeen de onderwerpen counseling, sociale en gezondheidspsychologie, psychologie en coaching en het onderdeel coachingsmethoden en -technieken behandelen.

Opleidingsduur en niveau counseling

De Hbo-opleiding counseling zal over het algemeen maximaal één jaar in beslag nemen. Deze studie is doorgaans alleen via externe opleiders te volgen, waardoor je zelf het studietempo kan bepalen. Er zijn overigens ook wel langere opleidingen te vinden op het gebied van counseling.

Vooropleiding counseling

Er zijn geen echte eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen nemen aan de opleiding counseling. De meeste mensen die deze opleiding volgen hebben minimaal een opleiding genoten op Mbo-niveau vier.

Mijnzzp.nl